Belgoklubben fyller 10 år

by | maj 3, 2022 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Belgoklubben fyller 10år

En av Sveriges främsta ambassadörer för belgisk öl fyller 10 år! Belgoklubben har i 10 år fyllt svenska källare med belgiska godsaker. Jag fick en pratstund med Henrik Levy från Belgoklubben. Henrik Levy och Björn Adolfsson grundade Belgoklubben för 10 år sedan. Den 19 Juni 2013 levererade Belgoklubben sin Premiärlåda och nu snart 10 år senare levereras deras 10:e Sommar- och Jubileumslåda. Från vårlådan så kommer jubileumsåret vara fylld med evenemang, festivaler, youtube-visningar och provningar. Sedan Premiärlådan har Belgoklubben presenterat drygt 300 olika ölprodukter i Sverige. Missa inte alla deras evenemang iår! 

Starten för Belgoklubben

Det var önskan om att få tillgång till ett bredare ölutbud i Sverige, en förundran över varför endast vinklubbar sålde vin på distans samt det egna intresset för ölet och dess historia som fick grundarna att starta Belgoklubben 2013.

”Det är fantastiskt kul att fylla 10 år. Detta är ett jätteroligt projekt som började som en dröm. Att se till att göra belgisk öl mer lättillgängligt i hela Sverige, säger Henrik Levy” 

Varför Belgien?

Av alla länder i världen menar Henrik och Björn att det är Belgien med alla sina unika ölprodukter och ölstilar, med deras kraft och potens och jästdrivna uttryck som gör det till det i särklass mest tongivande öllandet. Här finns en lång öltradition sprungen ur allt från trappistmunkarnas kärl och örtagårdar till lambicbryggarnas vildjäst och öppna kar samt vallonernas bondölshantverk. Att man i Belgien gärna tappar sitt öl på storaflaskor lockar till umgänge och viljan att dela smakupplevelsen och flaskan med en vän över en bit mat, över livets mysterier, eller solnedgången. Från sött till surt och från mörkt till ljust, ville vi ha mer av den belgiska ölskatten i Sverige och erbjuda den med leverans hem till din dörr.

Belgiska lådor

Som medlem i Belgoklubben ges möjlighet att köpa direktimporterade lådor med öl från Belgien en gång i kvartalet. Lådan innehåller 12st 75cl flaskor med öl, sex olika sorter samt två av varje. Belgoklubben väljer ut ölsorter efter årstid, tillgång, tycke och smak. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu