Behemothian Bastard Winter Ale

by | mar 8, 2014 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

HHBBWinterAle1Av en slump fick jag reda på att det kommer nya öl i Herman Hedning-serien och jag fick genom ett rådigt ingripande av figurens skapande lägga nävarna på en av dem, Herman Hedning Behemothian Bastard Winter Ale.  330 ml, 4.5%, bryggt av och på  Strömsholms Brygghus. Varunummer 89715 på bolaget.

Ölen häller fint med ett långt och fint skum, aningen grumligt och med en doft som minner om en nyöppnad säck malt, med inslag av karamell. Kroppen är ganska kort, beskan god och dröjande med en aning kärv avslutning. Tydlig malt och karamell i smaken, beskan åt det gräsiga hållet.Lättdrucken och trevlig, passar definitivt bra till mat. Mitt exemplar hade en aning jästton, dock inte så att det störde. Liksom de tidigare ölerna inom konceptet sticker den inte ut allt för mycket men behöver heller inte skämmas för sig.

Ölen provades på egen hand för omdömer ovan och sedan till middagen, där den fick sällskapa med stekt kotlett, potatisgratäng och sallad, något den hanterade alldeles utmärkt.

HHBBWinterAle2Jag gissar att de som redan nu gillar ölerna i serien (pun intended) kommer att gilla den här med. Jag har inte fått information om den kommer på bolaget, men då syskonölerna legat kring 20 kronor så tycker jag nog att den här bör kunna få ett väl godkänt i omdöme. (Det faktum att flaskan anlände emballerad i ett signerat exemplar av tidningen spelar naturligtvis inte in över huvud taget, men jag uppskattar gesten som den seriefantast jag är.)

Faktum kvarstår, det här är en lättdrucken öl som passar de flesta och konceptet är riktigt kul. Det bör inte heller vara någon brist på ideer och namn kring nya öler eftersom Hermans universum dels funnits med en tid nu, dels innehåller en brokig uppsättning karaktärer som kan användas. Det vore kul att se någon lite mer ambitiös öl under samma etikett framöver.

cap_3_7Sammanfattningsvis: Den här, liksom de övriga ölerna samlade under Herman Hednings knutna näve (och knölpåk) är helt ok, och bolagsmyndiga serieälskare kan utan att skämmas köpa med sig hem. Det vore kul att se någon lite mer ambitiös öl med Hermans nuna på, men fram till dess är de här att rekommendera som dryck och samtalsämne på vårens och sommarens grillfester.

Ryktesvis så är Hermans skapare i Linköping i helgen på Linköping Beer Expo, så jag hoppas ni som var där passade på att prata och prova!

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Flygare Jonas

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu