Beervana – Brutal Brewing

by | jun 30, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Beervana från Brutal Brewing är den senaste skapelsen från Spendrups egna lilla sektion för öl som ska vara mer profilerad åt annorlunda och roliga saker. Enligt dem själva så skapar de sin öl på fritiden utanför ordinarie arbetsuppgifter oavsett vad de jobbar som, sekreterare eller bryggare.

Den som designat burken ser mest ut att ha befunnit sig på en LSD-tripp eller fortfarande vara kvar i den sedan 1968. Det ska dock inte ligga dem i fatet för innehållet, även om man påverkas av det. Image is everything, eller vad var det Coca Cola sa för 15 år sedan. Det är ju bevisat att vi handlar med ögon och den drar blickarna till sig i hyllan, helt klart. Har sett många gå fram till den på Systembolaget och ta ner den och försöka läsa ett tag på den för att sedan ställa tillbaks den. Såg även en person som frågade en anställd vad det var, öl eller något annat 🙂

Ölen är vackert gyllengul med lätta oranga drag med ett finbubbligt skum som är relativt kort men som ligger kvar som ett tunt skimmer på toppen av ölen. Doften är dominerad av en ton av citrusgrape, som tas över  av en lätt gräsighet som övergår i en maltighet. En enkel men balanserad och snygg doft. Smaken är som den ofta är från ett ’stort’ bryggeri i Sverige återhållsam, men jag är positivt överraskad. En lätt beska av gräs och grape som övergår i en förvånadsvärd lång beska med klara inslag av hö.

Ytterligare en bra öl från Brutal Brewing. De blandar bra med mindra bra just nu tycker jag. Dock tycker jag att den känns ’vattenskadad’ i sin kropp och helt klart utspädd. Jag tror inte att de sysslar med High Gravity men jag är inte säker. Produkten hade vuxit otroligt mycket om de gett den en stabilare kropp till beskan istället för den vattninghet den har fått .

Hur kan jag skriva att den var bra och sedan påstå att den var vattning ? Jo för att produkten är bra men hade kunnat bli riktigt bra med en något större kropp/mindre vattninghet för att bära upp den beska den har.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu