Beer Here – Høst Citra

by | jan 4, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Ja jag ligger efter. Konstant efter i mitt provande och skrivande. Hinner inte på grund av sjukdomsstrul och för mycket jobb just nu. Försöker bara förklara lite varför det är så låg frekvens på mina inlägg. Nog om detta.

 

Høst Citra, från Beer Here, släpptes på höstsläppet på Systembolaget den 1 September i höstas. Den finns faktiskt kvar på en hel del butiker fortfarande. Beer Here är ett spökbryggeri, vilket innebär att de inte har någon egen produktionsenhet utan hyr in sig på olika bryggerier som brygger åt dem. Just denna är gjord på Søgaards Bryghus i Aalborg. Det är en Singel Hop med enbart Citra som humle.

 

Färgen är mörkt brun med ett fint lätt chokladfärgat skum på toppen. Doften är stor och fräsch av söt citrus, gräsighet, övermogna blå plommon och en lätt sojadoft. Smaken är trevlig med en bra markerad beska, lätt citrusfruktig, drag av träighet och en torr lång efterbeska som är lite för hård i förhållande till resten av smakerna.

Fantastisk doft men den hängde dessvärre inte ihop med smaken. Betydligt klenare kropp än vad jag trodde när jag kände doften och smakerna höll inte riktigt ihop på slutet tycker jag. Dock anser jag detta vara en mycket bra matöl. Till en höstgryta på älg, fläsklägg med rotmos eller varför inte en köttbit med en vitlöksspäckad potatisgratäng.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu