Bäst alkoholfri öl till midsommar

by | jun 14, 2023 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA

Våra tips på alkoholfri öl

Midsommar är en populär svensk högtid som vanligtvis firas med vänner och familj, mat och dryck. Medan många människor njuter av traditionella alkoholhaltiga drycker under festligheterna, föredrar vissa att välja alkoholfria alternativ. Vi kommer att diskutera några tips för att välja den bästa alkoholfria ölen för dina midsommarfiranden.

Smaken spelar roll

Smaken på ölen är viktig när det gäller att välja rätt alkoholfri öl för midsommar. Du bör leta efter en öl som har en krispig och uppfriskande smak, liknande traditionell öl. Många varumärken har börjat producera alkoholfri öl som smakar som riktigt öl, så du behöver inte kompromissa med smaken. Några populära varumärken inkluderar Nils Oscar, Lervig, Mikkeller och Brooklyn Brewery. 

Våra favoriter till midsommar:

Mauro:

Poppels, Hoppy Alkoholfri Pale Ale, Tillverkad i Sverige, Burk, 330 ml, 0,3 % vol. Nr 11926, 16:90

Fruktig, humlearomatisk smak med inslag av ljust bröd, mango, ananas, blodgrapefrukt och ingefära. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariska rätter eller till rätter av fisk eller kyckling.

Matilda: 

To Øl, Implosion Alcohol Free, Tillverkad i Danmark, Burk, 330 ml, 0,3 % vol. Nr 87771, 17:90

Ulrik: 

Mikkeller, Drink’in The Sun Alcohol Free, Internationellt märke, Burk, 330 ml, 0,3 % vol. Nr 11944, 20:-

Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av grapefrukt, ananas, vetebröd och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

Jonas H 

En ypperlig alkoholfri mat-öl är Road Trip från Uppsala Brygghus. Det är en Pale Ale som har en bra maltig kropp med en bra beska och ingen alkohol. Att dricka när man kör, vill avstå alkohol eller satsa allt på snapsen till midsommarmaten men ändå får en bra ölupplevelese

Jonas Flygare: 

Störtebeker 1402 brukar finnas i vanliga butiker, tyvärr inte på Systembolaget längre 

Matcha med maten

Midsommar är en högtid som handlar om mat. Därför bör du också överväga att matcha din alkoholfria öl med de rätter du serverar. Till exempel, om du serverar grillat kött eller fisk, skulle en lätt öl som Brooklyn Brewery’s Special Effects eller Weistephaner vara ett bra val. 

Håll det svalt

Det är viktigt att servera din alkoholfria öl vid rätt temperatur. Den perfekta temperaturen för öl är runt 8-12 grader celsius. Genom att hålla ölen sval kommer smaken att förbättras och det blir mer uppfriskande att dricka, särskilt på en varm sommardag. Du kan förvara din öl i en kyl eller en kylbox fylld med is och vatten.

Slutsats

Att välja rätt alkoholfri öl för midsommar är viktigt för att se till att alla kan njuta av festligheterna, oavsett deras alkoholpreferenser. Kom ihåg att prioritera smaken, matcha den med maten och håll den sval. Genom att följa dessa tips kan du hitta den perfekta alkoholfria ölen att fira midsommar med dina nära och kära. Skål!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

1 Comment

  1. Jens

    När det gäller alkoholfria öl så vill jag lyfta fram Athletic Brewing Company, Upside Dawn Golden Ale. Ett fantastiskt bra öl som jag hittade på min lokala ICA-butik.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu