American Craft Beer Week i Sverige 2024

by | maj 13, 2024 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Amerikanska öllegender erövrar Sverige

Välkomna på en smakresa över Atlanten! Brewers Association och den svenska importören TOMP Beer Wine & Spirits har gått samman för att erbjuda en exklusiv upplevelse för ölentusiaster i Sverige – en Amerikansk Tap Takeover med sju framstående amerikanska bryggerier.

Denna händelse är en del av Brewers Associations American Craft Beer Week, som äger rum från den 13:e till den 19:e maj och är en årlig hyllning till den amerikanska hantverksölkulturen. Under denna vecka firas amerikanskt hantverksöl med speciella evenemang, provningar och festligheter över hela USA.

Stor tap takeover med sju bryggerier i samarbete med Brewers Association och TOMP Beer Wine & Spirits

Amerikansk Tap Takeover är en unik möjlighet för svenska ölentusiaster att utforska och uppleva det bästa av amerikansk hantverksbryggning. Med sju framstående amerikanska bryggerier på plats erbjuds deltagarna en mångfald av smaker och stilar som representerar den rika och dynamiska amerikanska ölkulturen.

De sju bryggerierna som tar plats vid evenemangen:

1. Captain Lawrence Brewing Co, Scott Vacaro, grundare
2. Bronx Brewery, Damian Brown, medgrundare/president
3. Anderson Valley Brewing Co, Kevin McGee, VD
4. Revolution Brewing, Josh Deth, ägare och grundare 
5. Mass Bay Brewing (inklusive Harpoon Brewery och UFO Beer)
6. UFO Brewing
7. Long Trail Brewing Co.

Datum och Plats:

16:e maj: The Bishops Arms, Odengatan, Stockholm.

18:e maj: Haket, Masthuggartorget, Göteborg.

Under dessa kvällar kommer deltagarna att få chansen att möta och mingla med företrädare från de medverkande amerikanska bryggerierna, utforska deras unika ölutbud och fördjupa sig i den amerikanska ölkulturen. 

Bryggerierna:

Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Brewing Company, grundat 1987 i Boonville, Kalifornien, är en pionjär inom den amerikanska hantverksölindustrin och är känd för sin innovativa och hållbara bryggning under ledning av VD Kevin McGee.

Bronx Brewery

Beläget i hjärtat av New York City, har Bronx Brewery under Damian Browns ledning sedan 2011 varit en förespråkare för gemenskap och mångfald genom sitt ölutbud och sina kulturella initiativ.

Captain Lawrence Brewing Co.

Med sitt säte norr om New York City, i Westchester County, är Captain Lawrence Brewing Co. känd för sin amerikanska twist på traditionella ölstilar under ledning av grundaren Scott Vacaro.

Revolution Brewing

Revolution Brewing, Illinois största oberoende bryggeri, grundades av Josh Deth med fokus på att leverera smakrika och varierade ölupplevelser med en känsla av samhällsengagemang. Läs min intervju med bryggeriet här. 

Mass Bay Brewing Company

Som moderbolag till Harpoon Brewery och UFO Beer, har Mass Bay Brewing Company en lång historia av att stödja lokala samhällen och leverera kvalitetsöl till New Englands ölälskare.

Brewers Association:

Brewers Association representerar små och oberoende bryggerier i USA och strävar efter att främja och skydda hantverksbryggningens intressen. Genom evenemang som American Craft Beer Week hyllar de den amerikanska hantverksölens mångfald och kvalitet. Brewers Association (BA) är en ideell handelsorganisation dedikerad till små och oberoende amerikanska bryggerier, deras öl och gemenskapen av ölentusiaster. BA representerar över 5 600 amerikanska bryggerier. BA:s oberoende hantverksbryggerisigill är ett brett accepterat symbol som särskiljer öl från små och oberoende hantverksbryggerier. BA organiserar evenemang inklusive World Beer Cup®, Great American Beer Festival®, Craft Brewers Conference® & BrewExpo America®, Homebrew ConTM, National Homebrew Competition och American Craft Beer Week®. BA publicerar The New Brewer®-tidskriften och Brewers Publications® är den ledande utgivaren av bryggerilitteratur i USA. Ölälskare är välkomna att lära sig mer om den dynamiska världen av hantverksöl på CraftBeer.com® och om hembryggning via BA:s American Homebrewers Association®.

Exklusivt besök

– Den första amerikanska hantverksölturen i Sverige är designad för att locka till provning och öka medvetenheten om högkvalitativt öl som för närvarande finns tillgängligt från oberoende amerikanska hantverksbryggerier. Det erbjuder en utmärkt möjlighet att smaka på innovativa amerikanska hantverksöl exklusiva för Sverige och samtidigt lära sig mer om dem från bryggaren. Detta är det första evenemanget av sitt slag i Sverige och vi ser fram emot att skåla med er, säger Lotte Peplow

Lotte Peplow är American Craft Beer Ambassador för Europa för Brewers Association och är baserad i London, Storbritannien. Hon är en Certified Cicerone®, BDI-ackrediterad ölsommelier, ölskribent, författare, föreläsare, utbildare, internationell öldomare, hembryggare och ölälskare. Hon har även skrivit flera artiklar på Pilsner.nu. 

American Craft Beer Week 2024:

American Craft Beer Week är en årlig fest tillägnad den amerikanska hantverksölens kultur och firas med provningar, evenemang och festligheter över hela USA. Det är en chans för ölentusiaster att upptäcka nya favoriter och lära sig mer om den spännande världen av hantverksöl.

Sammanfattningsvis är Amerikansk Tap Takeover ett måste för alla ölentusiaster som vill fördjupa sig i den amerikanska hantverksölens värld och uppleva några av dessa  bryggerier. 

Sverige: viktig exportmarknad för amerikansk hantverksöl

Sverige är en viktig exportmarknad för amerikansk hantverksöl och den största inom EU, vilket utgjorde 7,1% av alla exportförfrågningar år 2022. Det är den tredje största marknaden globalt sett, efter Kanada och Storbritannien. Många prisbelönta amerikanska hantverksöl kan hittas på Systembolaget och på andra serveringsställen runt om i Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu