AJ – Dragets kanal DIPA

av | dec 8, 2013 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Kände att jag behövde lugna ner mig lite efter julmarknaden idag med en AJ (After Julmarknad) och efter att ha botaniserat i källaren ett tag hittade jag en flaska ”Dragets Kanal Dubbel IPA”dragets_kanal_med_glas som börjat närma sig sin BF.  (Ja, eller snarare, jag upptäckte att det var hög tid att dricka den efter att jag hällt upp den men det låter ju inte lika vant och medvetet.) Reflekterade under botaniserandet att för mig personligen har pendeln svängt tillbaka lite vad gäller DIPA och andra öler med stora humlegivor, åtminstone om jag ska gå på vad jag köper för öler, och jag blev nästan lite förvånad att hitta en DIPA över huvud taget.
Efter att ha hällt upp den här ölen insåg jag att de ändå har sin charm, då en kraftig doft av humle och citrus kunde kännas på långt håll och när näsan fick ta en snabb sväng över glaset så fanns där hela skalan av humle, från lite gräsiga och ostiga toner till grapefruktcitrus, med en söt nyans av honung som backar upp det hela.  Smaken fyller munnen, mycket malt, sen drar beskan iväg och ligger efter några sekunder kvar längs mitten på tungan och hela vägen ner i svalget. En svag syrlighet på sidorna av tungan kan möjligen bero på att ölen sjunger på sista versen, men det var bara ett mindre störande moment i en för övrigt väldigt god öl.
Nynäshamns ångbryggeri, 250 ml, 7,7 %.cap_3_8
Det aningen låga betyget är för att ölen helt klart börjat bli gammal, en färsk flaska borde utan problem få ett betydligt bättre betyg.

OM oss

Skrivet av Jonas F

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu