Åbro släpper nya saker

by | sep 10, 2013 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 

 

abro_nya

 

Fick nyss följande pressinfo från Åbro :

 

Nu lanserar Åbro Bryggeri två nyheter under varumärket Bryggmästarens Special Edition – en serie kvalitetsöl i begränsad upplaga. Nyheterna Black Coffee och Amber är de första unika brygderna som signeras bryggmästarna Åsa Johansson och Maria Johansson.

 

Under namnet Bryggmästarens samlar Åbro all sin 150-åriga ölkunskap. Det är en äkta hantverksprodukt som bryggs av förstklassiga råvaror och med extra omsorg. Ett öl för den verklige ölälskaren.
2012 lanserades ett nytt koncept under varumärket Bryggmästarens – en produktserie bestående av tillfälliga produkter med namnet Special Edition. Det är en serie utvalda öl där ingenting har sparats på för att för att få fram de mest förstklassiga resultaten.

Åbro Bryggeri har tre bryggmästare: Lennarth Anemyr, Maria Johansson och Åsa Johansson. Bryggmästarens Special Edition Black Coffee och Amber är de första unika brygderna som signeras Maria Johansson och Åsa Johansson.

 

Bryggmästarens Special Edition Black Coffee, framtagen av Maria Johansson, är ett mörkt lageröl med smak av kaffe. Den är bryggd med humle av finaste kvalitet som Perle, Spalter Select och Tettnang samt malsorterna Pilsnermalt, Dark Ale malt, Cara Plus och Black malt. Alkoholhalten är 6,3% och kaffesmaken kommer från en kallvattenextraktion gjort på ekologiskt kaffe.

– När jag fick chansen att ta fram ett öl till serien Bryggmästarens Special Edition så ville jag ta ut svängarna lite extra och skapa en dryck som skiljer sig från Åbros vanliga sortiment. Bryggmästarens Special Edition Black Coffee är det mörkaste ölet i Åbros historia. Med sin doft och smak av kaffe fungerar denna nyhet väldigt bra ihop med en mäktig chokladdessert, säger Maria Johansson, bryggmästare på Åbro Bryggeri.

Bryggmästarens Special Edition Amber, framtagen av Åsa Johansson, är ett bocköl med tydlig fyllig maltsötma och smak av karamell. Drycken är bärnstensfärgad och bjuder på en balanserad humleton.
Ingredienserna är högklassiga som till exempel humlesorterna Hallertau Taurus, Perle, Tettnang, Spalter select samt maltsorterna Pilsner, Munchen, Melanoid och Cara Plus. Alkoholhalt är på ca 7%

– Sedan jag blev bryggmästare 2010 har jag gått och funderat på hur jag skulle framställa detta öl. Jag är nöjd med resultatet och tycker att jag har hittat en bra balans mellan maltsötman och humlen. Det här är ett öl som passar perfekt till det kommande höstmörkret, säger Åsa Johansson, bryggmästare
på Åbro Bryggeri.

Åbro Bryggeri planerar att fortsätta lansera unika brygder inom varumärket Bryggmästarens Special Edition. Minsta gemensamma nämnaren för alla lanseringar ska vara att det är öl bryggeriet själva älskar, bryggda på Åbro i Vimmerby eller där det passar absolut bäst.

Bryggmästarens Special Edition Black Coffee och Amber lanseras i 300 fat/sort på restaurangmarknaden första veckan i september. Den kommer även att medverka på Stockholm Beer & Whisky Festival 26–28 september.

www.abro.se

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. The Churchill Arms

    Vi kommer förhoppningsvis koppla på Black Coffee till helgen. Har även Leufsta IPA på fat just nu.
    Kom gärna in och hälsa på oss i värmen.

    Med vänlig hälsning, Therese

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu