Vi har ju firat vårt 15 års jubileum under en vecka med tre olika tillställningar för er som följer oss. Veckan började med en provning av lagrade saker, den andra var på Akkurat med saker från deras källare samt födelsedagspresenter från lite importörer och den sista var på lördagen med en lunch för 31 personer med öl och mat med presenter från bryggerier och importörer. Efter lunchen dök det upp lite törstiga bekantar från dryckesmarknaden, och drack lite öl med oss. Jag ska sammanfatta provningarna här för många har hört av sig och undrat vad det var de drack som var så bra.
Källarprovning på DomCraft i Uppsala
Här tömdes lite förråd på halvgamla saker som totalt 13 personer var med och provade igenom. Fokus var här hur öl mår efter att man lagrat den ett antal år. Möjligheten för folk att prova öl som är svår att få tag på olagrad eller lagrad.
Det som provades var :
Trevlig och rund. mycket balansrad i smaken
Klarat sig extremt bra. Fantastiska dofter och smaker dock var den lilla chokladsmak som fanns kvar av det bittra slaget
Hade ’förvandlats’ till ett att vara otroligt nära ett vitt dessertvin. Häftigt tyckte många
Hård i sin beska och surhet. Inte min favorit dessvärre men otroligt rolig att smaka
Belgoprovning på Akkurat i Stockholm
Onsdagen den 13 November hade vi blivit inbjudna av CC på Akkurat att hålla en Belgoprovning i deras källare. Det kom drygt 20 personer som fick prova ett stort antal produkter. Galatea och Spivi var även sponsorer på en del produkter så det slutade med att det inte blev mindre än 12 produkter vi provade. De två timmarna som var planerade drogs snabbt ut till nästan tre innan jag och CC tystnade 😉
Man kan sammanfatta provningen med att det var otroligt hög nivå och kvalitet på produkterna. Det som var en riktigt bra sak var den 3 liters flaska med Westmalle Trippel som var en privat present från Andrew på Galatea. Den var så otroligt bra att håret reser sig på mina armar nu när jag skriver detta. Det var facit på hur en Trippel ska vara ! Hoppas att kunna se den på Systembolagets beställningssortiment (blink blink Andrew 😉 )
Vad var bäst ? tja …. ALLA
Lunch och mingel på DomCraft i Uppsala
Sista dagen av firandet. Vi har en lunch på Domcraft i Uppsala med mat från deras systerkrog Domtrappkällaren. En trerätters med parning av öl och mat som ska paras på ett lysande sätt och visa hur bra öl är som måltidsdryck genom en riktigt bra trerätters lunch. Även här hade vi sponsring på vissa drycker från Galatea, Spivi, Wicked Wine, Uppsala Brygghus och Jämtlands Bryggeri. Ett mycket bra val av samarbetsföretag och mat var vald efter de produkter vi hade från dem, eller vice versa.
Vi hade bestämt oss för Toast Skagen till förrätt, Wallenbergare till varmrätt, Svenska ostar till dessert och avslutar med en chokladpralin. Mellan de olika rätterna var det en mellanöl som skulle rensa smakpaletten från den förra smaken och tillföra någon nytt.
Som startöl när folk kom fick de ett glas med Hazy Little Thing (Fat)
Denna valdes eftersom vi ville visa på hur en riktigt bra och balanserad hazy IPA kan vara för folk.
Chokladtryffel. Vi stoppade in en sådan som vi serverade Delirium Black Barrel Aged till. Ett par år gammalt fat som fått ligga till sig lite för att bli lite rundare och snällare för att matcha chokladen.
I samma sekund som sista chokladen passerade munnen började det välla in folk som var inbjudna till ölmingel under några timmar. Allt förflöt mycket trevlig, och folk drack och uppskattade de produkter vi bjöd på som våra sponsorer så snällt ställt upp med.
Jag var helt slut (som i kan se på sista fotot) och åkte hem tidigt för att dagen efter testa positivt för Covid. Hoppas att jag inte smittat någon så att vi kommer att få vårt 15 års jubileum uppkallat till : ”Den stora pilsnerspridningsfesten”
Tack till alla som kom och hoppas ni uppskattade sakerna vi gjorde. Nu kör vi vidare, och om man har fyllt moppe i år så fyller man väl Lätt Motorcykel nästa år 😉
/Jonas H
0 Comments