1/2 Idjit + 1 hel semla

by | feb 16, 2010 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Eftersom det idag är fettisdagen hade min underbara hustru inhandlat mig 1 st semla att avnjuta i hemmets lugna vrå. Jag insåg på en gång att det här skulle vara gott med en öl till. Då hade jag dock inte i tanken att göra en het-vägg på ölen, det skulle inte ens jag göra. Valet av öl föll på en 1/2 Idjit från Dougges som jag hittade i kylen.

Skummet på ölen är lite litet och det verkar som om kolsyrenivån i produkten är relativ låg, vilket tilltalar mig. Skummet är dock långt och trevligt med en mörk chokladfärg. Färgen på ölen är mörkt mörkt svartbrun. Doften är stor med drag av lakrits, sälta, choklad och vanilj. Smakmässigt är det en fin beska med sälta, lakrits och choklad. Dock tycker jag den är lite tunn i kroppen. kunde gott varit betydligt fetare med den doften och den inledande smaken den hade. Eftersältan är hög och det förstod jag att den skulle vara och det är därför jag laddat med en semla.

Salt och sött tar som smaker ut varandra så när jag tog ett bett av semlan och sedan tuggade lite och fyllde munnen med ölen var det mycket trevligare smaker. I och med att sältan försvann framträdde en moccakaffe och kakaosmak. Mycket trevligare än den innan måste jag säga. När jag sedan kom till mandelmassan i semlan sa det bara BANG. Det fullkomligt exploderade av bittermandel, muskot, sötmandel uppblandat med kakao. Skithäftigt !!!!

Jag tyckte ölen var ok, inget speciellt men med semlan till var den mycket mycket bra.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. bark

  Bra tips! Det där ska jag nog prova i helgen!

  Reply
  • Pilsner.nu

   Har funderat lite på det och mängden kardemumma i bullen och hur marsipanen är gjord borde påverkar resultatet mycket. Min marsipan var mycket ´nötig´redan innan ölen, och gissningsvis hade de lite socker i grädden eftersom det var en kafé-semla.

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu