Visby + öl = sant

by | jul 17, 2023 | 0 comments

För tredje året i rad huserar jag på Hop Shed Beer Fest på Hop Shed Brew Pub beläget i Hästnäs en halvmil från den gamla Hansastaden Visbys kärna. I ladan på Broväg 119 har Hop Shed Brewery vistats sedan 2019. Själva festivalen har förkroppsligats på olika sätt under mina deltaganden men känslan desamma; en stor grillfest med musik och hantverksöl. Festivalen har pågått sedan 2017 men under det första året med namnet Hästnäs Beer Fest. Jag vill med detta inlägg belysa mina intryck av själva eventet men också de lokala öl jag tycker stack ut lite extra.

 

Platsen

Hop Shed Brew Pubs location kan skava lite för semesterfirare på ön. Det är inte direkt gångavstånd från något mer än närliggande flygplats. Inget du råkar besöka spontant med andra ord. Men det är också lite det som kan vara charmen; besökare här är medvetna om platsen och prioriterar på sitt sätt att ta sig dit. Inklusive undertecknad.

 

Bryggerierna

Många av de bryggerier som finns på plats är självklart lokala. Det har alltid varit mitt fokus här. Bland de har vi i alfabetisk ordning: Alskute, Baltic Craft Meads, Brugsvik, Gotlands Bryggeri, Hop Shed, Lost Island, Snausarve och Wisby Ölverk. Det är egentligen bara Baltic Craft Meads som är helt ny bekantskap för egen del. Övriga bryggerier var Hop Notch, Ekerö Brygghus och Northern Exposure.

 

 

Nämnvärda öl

Wisby Ölverk – Skogsfräui Dubbel 8%
Aromatisk. Söt i smaken med toner av godis, aprikos och svag hint av timjan. Smaksatt med granskott och humlad med Citra, El Dorado och Mosaic. 

Alskute – London Stout 8.5%
Rostade och smårökiga kaffetoner i aromen. Maltig och rostad smak med dov fruktighet av körsbär. Lätt kropp och torr vilken gör den perfekt i värmen.

Baltic Craft Meads – Blackberry & Fennel 6.8%
Arom av både hallon och lakrits. Hade jag fått blindtestet hade jag gissat på något helt annat en öl eller mjöd. Fruktig och bärig, lätt syrlig av citron och viss sötma. Lätt kropp och lättdrucken.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Chris

Chris, 30+ från Stockholm. Jag har en master i utbildningsvetenskap vilket i folkmun kan översättas till legitimerad lärare. Mitt ölintresse har alltid funnits även fast stilar och ABV ändrats över tid. Som öldrickare föredrar jag dyr amerikansk humle och lever någon stans efter devisen att öl är som godast vid 7% och uppåt. Just nu är jag inne i en oregelbunden tid av föräldraledighet som givit mig mer tid att förkovra mig i öl och hitta nya kontaktytor. Har sedan några år tillbaka Instagram-sidan beerbychris där jag försöker sätta ord på mina upplevelser.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu