Vem blir Årets Ölutvecklare 2022?

by | feb 28, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Dags att utse årets ölutvecklare

Nu är det dags för att utse Årets Ölutvecklare. Det är en utmärkelse som hyllar insatser för den svenska ölkulturen. Priset instiftades av Carlsberg Sverige 2011. Nu har juryn enats om årets fyra nominerade kandidater: Pang Pang Brewery, Poppels Citybryggeri, Omnipollos kyrka och Sveriges Oberoende Bryggerier.

Syftet med Årets Ölutvecklare är att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

– För drygt ett år sedan lyftes pandemirestriktionerna och Sveriges ölscen kunde återigen få blomstra. Det är något som verkligen märks bland årets nomineringar. Vi har till och med fått utöka antalet nominerade kandidater från tre till fyra. Samtidigt är det fortsatt tuffa tider och det ekonomiska läget slår hårt mot branschen, säger juryns ordförande Henric Byström på Carlsberg Sverige.

De nominerade till Årets Ölutvecklare 2022 är:

Pang Pang Brewery

Pang Pang har med sin Festaurang och kommunikation under året tilltalat en helt ny publik och gett hantverksölet en uppdaterad, festlig plattform.

Poppels Citybryggeri

På Poppels Citybryggeri får öl och mat stå i fokus i en central bryggerimiljö som förhöjer hela upplevelsen. Ambitiösa kockar, lyfter ölet, på ett imponerande vis, genom att baka och laga med både drav och vört.

Omnipollos kyrka

Att Omnipollo nu fått ett bryggeri att verka ifrån har piggat upp Stockholms ölscen rejält med roliga collabs, tap takeovers och evenemang. Dessutom har de breddat sortimentet och visat att man även behärskar traditionella ölstilar.

Sveriges Oberoende Bryggerier

Sveriges Oberoende Bryggerier nomineras till Årets Ölutvecklare för organisationens arbete med att driva viktiga frågor för de mindre bryggerierna, inte minst gårdsförsäljning och differentierad alkoholskatt.

Juryn för Årets Ölutvecklare består av:

Josefine Törnqvist – initiativtagare till Ölgäris och Årets Ölutvecklare 2018
Pelle Tamleht – chefredaktör och vice vd Nöjesguiden
Sanna Lindberg – dryckesskribent Dagens Nyheter och redaktör White Guide
Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
Mikael Göransson – ölskribent och -domare, digital kreatör och sommelier
Joel Linderoth – ölskribent och chefredaktör för Land
Henric Byström – kommunikationschef Carlsberg Sverige

Priset

De områden som juryn bedömer för att utse Årets Ölutvecklare är: nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset, förutom äran, är en statyett och ett inspirationsstipendium.

Årets Ölutvecklare kommer att koras på Nöjesguidens ölmässa i Stockholm den 25 mars.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu