Uppsala Beer & Whisky

Uppsala Beer & Whisky Festival 2018

by | feb 22, 2018 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

I morgon 23 Februari drar Uppsala Beer & Whisky Festival 2018 igång, och håller på under två dagar. Precis som förra året kommer vi att ha Mauro där som kommer att fota, prova, snacka och äta av allt han hinner med, och självklart lägga ut till er löpande hela tiden, dock mest på Facebook i år. Min roll som domare i år på mässan faller dock på en extern person utanför pilsner.nu men jag vet att Cecilia kommer att göra det riktigt bra!

Nytt för i år är att vi även kommer att hålla i en del provningar under mässan. Tanken var att jag skulle vara inblandad i dem också men eftersom jag sitter hemma med trasigt ben och knappt kan röra mig faller den rollen helt på Jonas F. Han kommer att hålla tre olika provningar : En introduktionsprovning med exempel på olika ölstilar från hela världen, en med inriktning på modern svensk öl som är bland de bästa i världen just nu och en med amerikanske öl som inte är IPA.

 

Jonas F Provning

Jag och Jonas F har satt sortimentet till provningarna och jag vet att nybörjarprovningen blir en rolig resa mellan de olika stora ölstilarna i världen, Modern Svensk öl kommer att innehålla några gobitar från små bryggerier som inte kommit ut så mycket på marknaden blandat med större nya svenskar och Amerikansk utan IPA kommer att innehålla några riktigt härliga saker som finns och funnits på marknaden. Den skulle jag själv vilja gå på bara för att njuta av dem 🙂

Förutom dessa provningar kommer Belgoklubben att hålla en om suröl och det kommer två om whisky och en om rom.

Har ni inte skaffat biljetter till mässan ännu är det hög tid att göra det, själv ska jag sitta hemma och vara sur och tycka synd om mig själv för att jag missar den.

/Jonas H

Här kan du köpa biljetter till mässa och provningar

PROVNINGAR

 

Upptäck Whisky – LÖR 14:00 – 14:45
På upptäcksfärd i den skotska whiskyns värld tillsammans med Professorn från WhiskyABC – LÖR 14:00
En orientering för dig som nybörjare som är nyfiken och vill lära dig mer om skotsk whisky. Provningen tar oss genom olika stilar och smaktyper för att du ska få chansen att hitta just din whiskyfavorit. Provningen leds av Johan ”Professorn” Tanner som med varsam hand och gedigen kunskap agerar guide i whiskydjungeln.

För att kunna dela på provningen krävs att du har löst inträdesbiljett till Uppsala Beer & Whisky samt att du är över 18 år.

 

Rhum, Rum, Ron, Rom LÖR 15:00 – 15:45
Masterclass – En romprovning tillsammans med Thomas Sundblom från Clydesdale! LÖR 15:00
Rhum, Rum, Ron, Rom med Thomas Sundblom från Clydesdale
Rom är rejält på kommande. Allt fler dryckeskonnässörer letar sig till romen, men få har kunskap om denna spännande dryck.
Nu har du chansen att få lära dig massor om rom. Tillsammans med Thomas Sundblom, VD på Clydesdale, provar vi ett antal sorter och lär oss om historien, ursprungen, tillverkningen, lagringen och givetvis smaken.

English Harbour 5yo
Zafra 21yo
Bielle Canne Grise
Bielle Vintage 2011
Vizcaya Cask 210
Venezuela CACSA 13yo

För att kunna dela på provningen krävs att du har löst inträdesbiljett till Uppsala Beer & Whisky samt att du är över 18 år.

 

Öl, En Introduktion LÖR 16:00 – 16:45    
En introduktion till de olika ölstilarna med Jonas Flygare, Pilsner.nu. LÖR 16:00
Tillsammans med Jonas Flygare gör vi en vandring runt ölvärlden och de olika öltyper som finns.

För att kunna dela på provningen krävs att du har löst inträdesbiljett till Uppsala Beer & Whisky samt att du är över 18 år.

 

Modern Svensk Öl – LÖR 17:00 – 17:45
Modern Svensk öl är så mycket mer än en stor stark. LÖR 17:00
Modern Svensk öl, så mycket mer än en stor stark – Tillsammans med Jonas Flygare från Pilsner.nu så testar vi öl som bryggs av Svenska bryggerier och som är allt annat än en vanlig ljus lager.

För att kunna dela på provningen krävs att du har löst inträdesbiljett till Uppsala Beer & Whisky samt att du är över 18 år.

 

Amerikansk öl LÖR 18:00 – 18:45
Amerikansk öl så mycket mer än IPA. LÖR 18:00
Tillsammans med Jonas Flygare från Pilsner.nu provar vi öl från Amerika som visar att de kan göra andra ölstilar än IPA som håller hög klass.

För att kunna dela på provningen krävs att du har löst inträdesbiljett till Uppsala Beer & Whisky samt att du är över 18 år.

 

Suröl från Belgien LÖR 19:00
Masterclass – Oud Bruin – Det fantastiska surölet från Belgien. LÖR 19:00
Oud Bruin – Det fantastiska surölet från Belgien
Här bekantar vi oss med ölstilen Oud Bruin som får sura på ekfat minst 12 månader och ofta med färsk frukt som tillsats. Från det belgiska bryggeriet Brouwerij t’Verzet provar vi följande

Oud Bruin 6%
Oud Bruin Vineyard 6% (druvor 3,5 månader, 300g/l )
Oud Bruin Cherry 6% (körsbär 4 månader, 300g/l)
Oud Bruin Raspberry 6% (hallon 3 månader, 150g/l)
Oud Bruin Oak Leaf 6% (ekblad 4 månader, 1000 tals blad/l)
Kameradski Balsamico 12,5% (Imperial Stout 16% / Oud Bruin 24 månader på ekfat)

För att kunna dela på provningen krävs att du har löst inträdesbiljett till Uppsala Beer & Whisky samt att du är över 18 år

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu