Toer de Geuze

Toer de Geuze

by | jul 22, 2021 | 0 comments

Toer de Geuze är ett evenemang som sker vartannat år sedan 1997. Under detta evenemang öppnar merparten av medlemmarna i HORAL sina dörrar på bryggerierna och släpper in besökare. HORAL står för – The High Council for Artisanal Lambic Beers, och är en intresseorganisation för tillverkare av lambic i Payottenland och Valley of the Senne (som är en Belgisk flod).

1997 när den första Toer de Geuze genomfördes var det Boon, De Cam, De Torch, 3 Fontainen, Timmermans och Lindemans som deltog. Detta sker vanligtvis första helgen i Maj men blev i år inställt och genomfördes virtuellt. Man bryter dock sina tvåårs intervall och kommer att genomföra nästa den 30 april – 2 maj 2022.

 

Toer De Geuze 2022

 

Numera körs det ett antal bussar under dessa dagar på olika rutter mellan de olika bryggerierna och det är ett riktigt stort evenemang.

Man har sedan 1999 även släppt en Mega Blend med innehåll från merparten av alla bryggerier som är med i det årets toer. Den senaste släpptes faktiskt i år 2021 och den hittade till och med fram till Systembolaget.

 

Megablend 2021

 

 

Jag har själv aldrig kommit iväg på detta och senast när jag försökte så var alla biljetter slut när jag skulle köpa. Gillar ni Belgisk geuze är detta något att åka på.

 

Kan nämnas att numera består HORAL av Brouwerij Boon, De Cam, Brouwerij De Troch, Hanssens, Brouwerij Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Gueuzerie Tilquin, Brouwerij Timmermans och Lambiek Fambriek. 
Både 3 Fonteinen och Girardin lämnade gruppen 2018 och Cantillion har aldrig varit med.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu