Stockholm Beer & Whisky Festival – årets mässa

by | okt 8, 2021 | 0 comments

Stockholm Beer & Whisky Festival 2021!

Igår så öppnade mässan för 29-året. Mässan har jobbat stenhårt med folkhälsomyndigheten, länsstyrelsen och kommunen för att kunna öppna iår. Man behövde jobba om mässlokalen för att skapa mer sittplatser och servera mindre provsmakningsglas samt att utställarna fick mindre monterplatser. Jag upplevde mässan som luftigare och mysigare. Såg många som satt på platserna och fick tid för samtal och reflektion kring drycken. Mässan brukar bestå av två olika lokaler men iår endast en lokal med färre utställare än vanligt. Det är alltid tråkigt med färre utställare men jag tyckte att det kompenserade av utställare med hög kvalitet och att det slapp bli trängsel överallt. Luftigare och mysigare är det nya svarta. 

Årets mässa 

Mässan blir på två olika helger. Del 1: 7-9 oktober – Del 2: 2-4 december 2021

Biljetter

Mer information

Mina tips på mässan

Det var verkligen full fart på mässan i torsdags. Då det inte var köer så hann jag springa runt och samtala med många. Hann också smaka en hel del kul.

The Pine Ridge Brewery

Fick smaka The Vicious Vultures-Mexican Lager som slog mig baklänges. En otroligt god mexikansk lager med snygga citrustoner. Ibland tycker jag stilen är lite trist men här levererade man. Förut det så har dom även fatlagrad sin rökporter Hairy Beaver som var gudomlig. Len, snygg och välbalanserad trots sina 12 %. Missa inte det!

Stallhagen 

Som vanligt hög nivå på deras öl. Tycker deras projekt med att uppmärksamma Östersjöns vatten är viktigt och att ölen också var välsmakande. Ska skriva mer om detta inom kort. Men gå gärna förbi och prata om deras arbete med Östersjön. 

Hot Notch och Waxholms bryggeri

Som vanligt så levererar dom mässans mysigaste monter. Jessica och Magnus bjuder in till samtal och till öl av högsta nivå. Missa inte den baltiska portern från Waxholm och Hopseven från Hop Notch. Minst sagt imponerade öl som gjorde mig lycklig. 

Bryggverket 

Jag lyckades hitta en lucka i deras schema för att samtala med Patrik som är delägare och en av bryggarna på bryggeriet. Kul att få testa mig igenom deras sortiment och kul att samtala kring utmaningar men också fördelar med att brygga i Umeå. Umeå är en växande ölstad och jag tycker att det representeras väl av Bryggverket. Missa inte deras Brut IPA och deras NEIPA. 

ColorfulBrands 

Som vanligt så fastnade jag i deras monter. Det är inte alls svårt då deras nya portfölj innehåller så mycket öl av hög kvalitet. 

Här kommer en kort summering av deras portfölj och vad man inte får missa. 

Straffe Hendrik (Belgien, Brygge) – otrolig quadrupel som gör mig lite tårögd. 

Brugse Zot (Belgien, Brygge) – en riktigt snygg blond och dubbel. 

Delirium Brewery (Belgien, Melle) – mitt nya favoritbryggeri! Missa inte deras red som är otroligt bra. 

Blanche de Bruges (Belgien, Brygge) – en ny upplevelse för mig. En supersnygg wit som ni inte får missa. 

Little Rain Brewing (Spanien, Barcelona) – spännande bryggeri som gör sverigepremiär. Rena och snygga produkter. 

Wander Beyond Brewing (UK, Manchester) – wow. Stort utbud på ipor från 10% och uppåt. Smaka bara lite annars kan det bli farligt. Superimponerad över dessa. 

OSO Brew Co. (Spanien, Madrid) – ännu ett bryggeri som gör sverigepremiär. Ruskigt bra här med. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu