Stallhagen Brown Ale

by | maj 10, 2012 | 0 comments

Stallhagen Brown Ale på 5,5 procent är en av de varuprov jag fick från bryggerimästaren Mats Ekholm i förra veckan. Jag ska försöka ta mig igenom dem så snart som möjligt tänkte jag eftersom de inte fanns med i min planering på kommande öl i mitt liv. Mats har fungerat som bryggerimästare ett antal år nu på Stallhagen och har de senaste åren producerat ett antal nya produkter för vad jag antar vara den Finska marknaden. De har sedan något år försäljning i Sverige också genom Wicked Wine, och har lyckats ta sig in på ett antal pubar. De finns ännu så länge inte på Systembolaget, men de fanns inne där för ca 5 år sedan min sin Oktoberfestöl.

När man häller upp ölen har den ett finbubbligt lite kort skum med en beigefärg ovanpå en mörkt rubinröd öl som är mycket vacker. Doften är Engelsk och trevlig med huvudsakligen massor av knäck och  kola, torkad frukt och en lätt maltsötma. Smaken är  balanserad med maltsötadrag och en snygg lätt knäckighet som går över i en lätt elegant fruktig beska som tonar ut i munhålan med en liten instängdhet i slutet.

Oj. den här gillade jag. Enkel, balanserad, snygg och elegant. Grym hinkabilitet och den här skulle jag lätt kunna dricka en hel kväll på stan. Borde fungera mycket bra till grillad kycklig, en lättare gryta eller varför inte biff med bambuskott. Bra jobbat Matte !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu