Rauchbier Weizen & Musslor

av | feb 22, 2010 | 1 kommentar

HEBA HO! HO! HO!
HEBA HO! HO! HO!
abbaye-annons-2022

Jag har sedan ett antal år en förkärlek för att koka musslor i veteöl av olika sorter. Har provat ett antal men Weihenstephaner Hefe ligger nog i topp på min favoritlista. Insåg tidigt att jag bara måste koka på den rök-veteöl som jag fått från Tyskland i förra veckan. Sagt och gjort. Musslor införskaffades och kokades igår kväll som kvällsmat.

Jag hackar 1 vitlöksklyfta med 2 små lökar. Svetta löken i en kastrull med olja och lite basilika, dragon och timjan. Häll i en flaska Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen, och kokar ihop så det reduceras till hälften ungefär. I med musslorna och koka i 3 minuter. Lägg upp musslorna och red av vätskan med lite grädde eller liknande. Häll vätskan över musslorna – Klart ! Snabbmat måste man nästan kalla det. Glöm bara inte bort att kasta musslor som är öppna innan ni kokar dem och är inte de som inte är öppna efter koket.

Hur blev det då ?? Jo, musslorna blev helt fantastiska.  I vanliga fall får man en otroligt trevlig vetesötma på dem men nu blev det mer av en röksötma. Både jag och lilla frun konstaterade att detta var mycket mycket bättre än tidigare. Dock så brukar den vätska som blir kvar vara mycket god att doppa bröd i och äta till. Denna var dock mycket frän och besk, vilket den inte brukar vara. Men det gör inget, för musslorna blev så goda :-) . Så nu har hushållet blivit beroende av en rök-veteöl. Suck, vore bättre med saker som är lättare att få tag på. Ska försöka nästa gång men en vanlig vete och lite rök-whisky och se om det blir bra.

Recept för 2 Personer eller 4 som förrätt

  • 1 fång Blåmusslor

  • 2 små gula lökar (finhackade)

  • 1 klyfta vitlök (finhackad)

  • Basilika, timjan, dragon efter behag ca 1/2-1 dl färska hackade

  • Salt & Peppar efter behag

  • lite olja att bryna löken i

  • 1 flaska Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen

  • 1 dl grädde eller liknande

 

HEBA HO! HO! HO!

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 kommentar

  1. Gyllenbock

    Ah, det låter underbart gott! Musslor är fint och det där ölet är inte alls dumt.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu