Omnipollo gör stoutakvavit med O.P. Anderson

av | nov 5, 2021 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Omnipollo har tillsammans med O.P. Anderson lanserat en stoutakvavit. Som en fortsättning i Omnipollos kreativa skapande så har man  presentera en ny och innovativ dryck. Nu har man lanseras tillsammans med O.P. Anderson en Limited Edition Stout Aquavit. En dryck där stout möter akvavit. 

Släppet

O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition säljs  i en begränsad mängd. 2400 flaskor släpptes i slutet av september. Jag köpte mig en flaska direkt. 

Stoutakvavit

Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition har fått stoutsmak från Omnipollo. Det är kryddmästaren Jonas Odland på Altia som tillsammans med Henok Fentie och de andra på Omnipollo som experimenterar fram detta. Flaskan är tydligt präglad av Omnipollos grafiska profil. 

Drycken beskrivs som en akvavit med avrundad kryddighet och rostade maltoner med inslag av choklad och torkad frukt.

– I O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition har vi tagit vara på den aromatiska karaktären i den fylliga ölen genom destillering på pot-stills. Vi blandade sedan öl-destillatet med vår O.P. Anderson Original Aquavit som under flera års tid legat på amerikanska Bourbonfat. Detta gör de traditionella akvavitkryddorna, kummin, anis och fänkål, mildare och samtidigt extraheras de aromatiska essenserna från den whisky-infuserade eken, säger Jonas Odland.

O.P. Anderson, Stout Aquavit Omnipollo

 

Tillverkad i Sverige
Produktnummer: Nr 53706
Flaska 500 ml
Alkoholhalt 40 %
Ordervara, längre leveranstid
299:-

Länk

Omdöme: 

Färg: Bärnsten, klar

Doft: Vanilj, fat, kummin, choklad, aprikos 

Smak: örter, kummin, fat, peppar, vanilj, torkad frukt

Omdöme: Den här gillade jag. Jag tycker den är lenare än vanlig OP. Tycker den maskerar spritsmaken bra. Saknar lite stoutsmak faktiskt. Det här känns som en vanlig akvavit av hög nivå med en liten vaniljton och rundare munkänsla. Påminner om en julsnaps utan alla kryddorna. Välbalanserad och fin. Hade inte gissat på stout faktiskt. 

Betyg (1-6): 5

OM oss

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu