Ölsafari Header UBWF

Ölsafari under Uppsala Beer & Whisky 2017

by | feb 26, 2017 | 0 comments

Mauro genomförde under fredagen för första gången en Ölsafari med ett gäng besökare på Uppsala Beer & Whisky 2017. Det innebar att han fick med sig folk som gick runt med honom till olika utställare där han presenterade olika ölstilar och produkter för deltagarna.

Här är en sammanställning av hans facebooksuppdateringar från den

 

Ölsafari med lite trevligt folk och rolig blandad öl på Uppsala beer & whisky var för mig fredagskvällens höjdpunkt.
Första stoppet på ölsafarin blev Bryggeriet Ångkvarn som bjöd på en H W Södermans Pilsner.

Ett bra exempel på en välbalanserad svensk pilsner som retar tungan med maltighet, sötma och en trevlig humlebeska.

Bryggeriet Ångkvarn

Andra anhalten på safarin var Hanscraft & Co. Det var dags att prova något med en trevlig vetekropp. Vi fick prova Nizza Wheat Pale Ale, en trevlig pale ale med toner av det gula sädeslaget och doft av citrus, banan och jäst.

Smaken är balanserad mellan lätt sötma och en trevlig humlighet som sitter i länge. Ett måste i sommar!

Hanscraft

Tredje stoppet på på öltouren blev hos Stockholm Brewing Co. Här utmanas vi med spännande och syrlig gose. Tanken med stoppet är lite att visa hur stor variation det finns i ölsverige idag. Vi provar Just The Pips som är bryggt tillsammans med Beerbliotek. En syrlig rackare med granatäpple, hibiscus, salt och koriander.

Jag älskar den men den får blandad respons i mitt gäng. Jästa toner kanske inte är för alla även om jag gillar syrligheten som balanseras av sältan vilket ger ölet en mycket fin kropp.

Stockholm Brewing

Fjärde anhalten blev hos Wicked Wine Sweden där vi lekte med en humlig amerikansk IPA. Vi testade Hop Hunter från Sierra Nevada, en humlebomb som får munnen att krulla sig. Förutom en mycket intensiv humlighet har ölen trevliga frukttoner med inslag av tall, gräs och örter.

Vi lämnar båset med med en trevlig rund smak i munnen och en undran vart nästa stopp skulle bli… Håll utkik!

Wicked Wine

Femte stoppet på öltouren blev hos Nils Oscar Bryggeri där vi fick smaka på deras Celebration ale, en välbalanserad barley wine med fin sötma från torkade frukter och ett lent, sött och knäckigt avslut.

Mot slutet kommer också toner av pomerans och limpa. Perfekt till efterrätten eller ost (vilket i och för sig är en utmärkt dessert)!

Nils Oscar

Sjätte och sista anhalten på ölsafarin blev hos Artesenals belgiska bås där det fanns många läckerheten. Jag valde Abbaye Des Rocs Grand Cru som rundvandringens belgiska inslag. Den har en mycket komplex smakbild med vinösa toner och smak av torkad frukt, körsbär och karamell.

En bra balans mellan djuphet och sötma. Ölen var mycket populär i den guidade gruppen och kändes som ett bra avslut på en mycket rolig safari.

Artesenal

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu