Ölgäris festlager

Det blir en Italiensk Pilsner för Ölgäris

by | okt 2, 2023 | 0 comments

Äntligen ska jag berätta att det snart är dags att släppa Ölgäris Festlager, som blir den sjätte ölen som föreningen Ölgäris brygger. Detta görs i samband med Ölgäris födelsedag, som i höst fyller 6 år som Facebook-grupp. En grupp som jag själv håller varmt om hjärtat, är med i och som nu har över 9000 medlemmar.

I slutet av sommaren träffade jag och 24 andra Ölgäris varandra ute på Vaxholm, på Hop Notch Brewery. Det var dags att brygga årets öl ihop i den gamla biografen som från början endast var hem till Waxholms Bryggeri men nu till största del brygger Hop Notch humliga öl. I år blir det en italiensk pilsner som i grunden är en tyskinfluerad pilsner men som torrhumlas lite extra med europeisk humle. Ölet ska vara torrt, krispigt och med en snygg europeisk humlekyss, inte svulstigt amerikanskt – bara lagom flörtigt. Bryggningen hölls av bryggmästaren Jessica ihop med hennes eviga “partner in crime”, Magnus. Det blev en underbar dag ute i Stockholms skärgård, där vi hjälptes åt att hälla i malt och humle, provsmaka redan färdigbyggd öl från Hop Notch och Waxholms Bryggeri ihop med ost som är gjord i huset bredvid. Några av oss passade på att bada och prata om vårt största intresse: hantverksöl.

Nu har det gått några veckor och snart är det dags att få smaka ölet som kommer släppas på fat kl 16:00 den 5:e oktober på olika platser runt om i Sverige (se lista nedan). Har man svårt att ta sig till något av ställena så kommer ölen även släppas på Systembolaget, men då får man vänta tills den 27 oktober. 

För varje liter öl som är såld får föreningen även en kickback, så Ölgäris kan fortsätta sitt viktiga jobb med att göra ölbranschen mer inkluderande och jämställd. Så blir en win-win med god öl och gott samvete!

Ölgäris festlager på fat
5/10:
Brisket and Friends, Stockholm (city)
Akkurat, Stockholm
Lådan, Stockholm
Bishop Arms Bellmansgatan 12, Stockholm
Stigbergets Fot, Stockholm

Kommer inom kort:
VilleValla, Linköping
Ruths Ölhus, Västerås
Haket, Göteborg

För en aktuell lista med fler ställen, se Ölgäris Facebook eller Instagram.

ölgäris festlager

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu