Oktoberfestöl Systembolaget 2010

by | sep 5, 2010 | 0 comments

Årets oktoberfestöl 2010 håller som vanligt en låg nivå. Finns några som sticker ut lite annars är det mesta som vanligt, det vill säga mycket trist och tråkigt.  Det finns ju nivåer i helvetet brukar man säga och därför har jag provat alla och skrivit korta omdömen om dem eftersom de är hela 12 stycken. Två mer än förra året och till vilken nytta ? Om man jämför med mina omdömen förra året så stämmer det inte och detta beroende på att jag ändrade mitt bedömningssystem vid nyår och har inte konverterat alla inlägg bakåt.

Som vanligt gäller uppmaningen – köp något annat !

SigtunaBlack October – 5,0 %

Färgen är kolsvart med ett skum med färg av ljus chokladmousse. Doften är malt, sötma, brända toner, sälta och lite lakrits. Smaken är  

 

Red October Lager – 6,0 %

Vackert rödorange med ett kort fint skum. Doften är mestadels mycket lätta men snygga dofter av gräsig humle. Smaken är enkel, torr och snygg med lite maltighet och vissa inslag av knäck. Snygg !

 

Samuel Adams Octoberfest – 5,5 %

Gyllenorange färg med ett fint men kort skum. Doftar knäck, smör, humleoch malt. Smakmässigt är det malt, humle, blomsteräng, knäck, smörkola och en syrlighet på slutet.

 

Paulaner Oktoberfest Bier – 6,0 %

Gul klar färg med ett fint vitt skum. Doften är mestadels malt, lite humleoch söt blöt papp. Smakmässigt är det beska i den (!) lite malt, lite sötma och en torr kort humlebeska.

 

Arboga oktoberfest – 6,5 %

Har en gul och snygg färg med ett fint vitt skum. Doften är lite alkoholsötma, malt och lite humle. Smaken är lite malt, lite sötma och med lite humlebeska. Den är trevligt balanserad.

 

Hofbräu oktoberfestbier – 6,3 %

Har en urvattnad gul färg med ett fint vitt skum. Doften består av socker, malt och lite knäckebröd. Smaken innehåller mestadels lite malt, lite humleoch en söt-jolmig avslutning.

 

Kaltenberg Oktoberfest – 5,4 %

Gul fin färg med ett fint vitt skum. Doften består av lite bröd, malt och en syrlighet. Smakenbestår av en sötsurbeska, plåt och papp.

 

Löwenbrau Oktoberfestbier – 6,1 %

En mycket ljusgul färg med ett fint vitt skum. Doften är mestadelspapp, socker och lite malt. Smakmässigt är det maltsötma, lite alkohol, bröd och en liten metallisk beska.

 

Kievari Oktoberfest – 5,9 %

Har en brunröd trevlig färg med ett beigefärgat skum. Doften är sötma, maltighet, knäck, lite bränt och en anings smörkola. Smaken är malt, sötma och malt. Sur som f*n !

 

Weltenburg Festbier – 5,3 %

Är orangegul till färgen med ett vitt skum. Dofterna är mestadels malt, lite knäckebröd och en unken avslutning. Smaken är mestadels bröd och sedan ingenting följt av en smak av unken disktrasa.

 

Falcon Oktoberfest – 5,5 %

En ljusgul färg med fint skum. Doften är bröd och lite maltsötma. Smaken är sötma, lite bröd och massor av ingenting.

 

Spaten Oktoberfestbier – 5,9 %

Knappt någon färg alls och med ett knackigt kort skum. Doften är mestadelssöt blöt wellpapp och något stickigt som jag inte kan definiera. Smakmässigt smakar den absolut ingenting !

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu