North Coast Brewing – dags för återlansering i Sverige!

by | dec 5, 2021 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

En fräsch och populär 33åring

Grattis på födelsedagen önskar vi på Pilsner.nu en prisbelönt 33-åring från Kalifornien
– North Coast Brewing. En av mina amerikanska favoriter som jag tycker vi ser för sällan i Sverige idag. När jag var ung i ölvärlden så upptäckte jag amerikansk öl genom just North Coast. I Sverige har Red Seal Ale blivit känt som ett av de tidigaste importerade amerikanska hantverksölen. Jag drack ofta Red Seal, Old Rasputin och Brother Thelonious. Red Seal och Brother Thelonious fanns då i fasta sortimentet. Nu kan jag äntligen beställa dessa igen. 

Once upon a time

I Fort Bragg i norra Kalifornien firar North Coast Brewing Company 33 år nu i höst. Det var en gång, som för så många andra bryggerier, en trio av ölvänner som samlades med en passion för att brygga god öl. Man grundade det som skulle bli ett av de klassiska kaliforniska brygghusen 1988. Detta, en gång lilla, hantverksbryggeri finns nu med på topp 50-listan av hantverksbryggerier när man ser till försäljningsvolym i USA.

Allt började småskaligt men tog sen fart och ölentusiasterna hittade sina favoriter hos North Coast Brewing, så väl som ölkännarna, och i de nationella och internationella tävlingarna gjorde man sig ett namn med mångfaldiga priser för var och en av ölstilarna som bryggdes. Utbudet består av en portfölj som utgår från belgiska och engelska traditionella bryggarmetoder i grunden. North Coast har under bryggmästare Mark Ruedrichs ledning byggt upp ett starkt rykte för sin kvalitet och har genom åren vunnit över 70 nationella och internationella utmärkelser.

Ölen i Sverige idag

Nyligen har tre öl återlanserade från North Coast Brewing som går att beställa via beställningssortimentet på Systembolaget och en till på väg in i det tillfälliga sortimentet som släpps 10 december.

Red Seal Pale Ale

En rödbrun kopparfärgad fyllig Pale Ale, där malt och humle gifter sig på härligt sätt. Red Seal är generöst humlad för att få fram en lång, kryddig avslutning. Passar perfekt till barbecue med smakrika tillbehör och såser. 

ÖL, ALE,  AMERIKANSK PALE ALE (APA)
North Coast, Red Seal Ale
Tillverkad i USA
Produktnummer: Nr 53100
Flaska 355 ml, Alkoholhalt 5,4 %
Ordervara, längre leveranstid, 27:90

Länk till Systembolaget

 

Old Stock 2021

Old Stock Ale är något så unikt som en öl som vinner stort på lagring, en välbalanserad avvägd öl som vars smak likt portvin rundas av med åren. 

ÖL, ALE, OLD ALE
North Coast, Old Stock 2021
Tillverkad i USA
Produktnummer: Nr 54044
Flaska 355 ml, Alkoholhalt 11,2 %
Ordervara, längre leveranstid, 43:90

Länk till Systembolaget

 

Old Rasputin 

Traditionellt tillverkad i enlighet med 1700 talets bryggmetoder, så som den levererades till ryska hovet under Katarina II av Rysslands tid. Old Rasputin är en intensiv brygd med stora komplexa aromer och en lång varm eftersmak.

ÖL,PORTER & STOUT, IMPERIAL PORTER OCH STOUT
North Coast, Old Rasputin Russian Imperial Stout
Tillverkad i USA
Produktnummer: Nr 53101
Flaska 355 ml, Alkoholhalt 9 %
Ordervara, längre leveranstid, 35:90

Länk till Systembolaget

 

Brother Thelonious 

Jazz-legenden Thelonious Monk var inspirationen till North Coast Brewings belgiska stil av Abbey Ale. En stark rik mörk och robust ale med en alkoholhalt på över 9%. North Coast Brewing brygger Brother Thelonious och donerar enligt en överenskommelse med Thelonious Monk Estate en summa för varje såld flaska och fat. Pengar som går till ett utbildningsprogram för jazz genom Monterey Jazz Festival.

Lanseras på Systembolaget den 2021-12-10. 

ÖL, ALE, BELGISK MÖRK ALE
Brother Thelonious, North Coast Brewing
Tillverkad i USA
Fruktig smak med inslag av dadlar, aprikosmarmelad, ljus sirap, kavring, knäck och apelsin.
Produktnummer: Nr 89335
Flaska 355 ml, Alkoholhalt 9,4 %,39:90

Länk till Systembolaget

 

Sätt Kalifornien på din ”bucketlist”

Kalifornien är vackert, det vet vi nog var och en av oss. Kanske har du besök delstaten eller så har du sett bilder från Kalifornien på film. Nog ser det mäktigt ut även på film men bäst är det i verkligheten. Om du inte varit uppe i norra delarna än så är det väl värt en resa, om inte för annat så för att besöka Fort Bragg där North Coast Brewing har sin hemvist för att prova deras öl på plats. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu