Bild från Mora Bryggeri facebook

Träffa Mora Bryggeri på Uppsala Beer & Whisky

by | mar 21, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Dags för Uppsala Beer & Whisky Festival

Snart dags för en av mina favoritfestivaler; Uppsala Beer & Whisky Festival! Mässan äger rum fredagen den 24 mars och lördagen den 25 mars på Fyrishov i Uppsala. Jag passade på att intervjua Ellinor Andersson Stridh från Mora Bryggeri AB. 

Jag kommer självklart att vara på plats. Ses vi på mässan?  Jag kommer att vara huvuddomare i öltävlingen som sker under fredagen och vinnarna annonseras på lördagen. 

Öppettider:

Fredag – 15.00 – 20.00
Lördag – 13.00 – 20.00

All information om mässan och biljettköp hittar du här

Mora Bryggeri

Mora Bryggeri är ett litet familjeägt bryggeri, som arbetar för att de gamla svenska smakerna ska leva kvar. Vi tillverkar hantverksmässigt och använder oss av gamla recept. Så när kunderna kommer fram och säger att dryckerna smakar som de gjorde förr, känns det verkligen som att vi har lyckats.

Vilka är ni och hur har er ölresa sett ut?

Vi är familjebryggeriet från Dalarna som gör ett besök i storstan. Vår ölresa började i slutet av 80-talet när pappa började intressera sig för hembryggning. Han lyckades övertyga mamma och att det var en bra idé att starta ett bryggeri på riktigt och 1996 så lämnade vi in alla papper som behövdes för att starta. Då hette vi Pehrsgårdens Bryggeri och höll till i en av ladorna på släktgården Vattnäs utanför Mora där jag är uppväxt. Mycket blod, svett och tårar senare så fick vi äran att förvalta varumärket Mora Bryggeri och nu förtiden är hela familjen Andersson engagerad i bryggeriet på olika sätt. Vi började faktiskt med att sälja läskedrycker och det är än i dag stommen i vår verksamhet med drycker som Anjola Ananas som säljs över hela Sverige. Men vår Ölresa började i en källare på släktgården Pehrsgården i Vattnäs med en vilja att aldrig ge upp.

Vad har ni med er till Uppsala Beer & Whisky Festival och vad får man inte missa hos er?

Missa inte vår Ljusaste Lager Dala-Pils, vår prisvinnande Blåbärscider och min favorit Zorn-öl som är en kopparfärgad ale i tysk alt-bier stil.

Hur mår ölsverige idag?

Det är och har varit prövningarnas tid för många av oss. (Men det är förstås prövande att ha ett bryggeri mest hela tiden tycker jag… 😉) Först pandemi och nu krig i Europa. Det har lett till ökade omkostnader för både råvaror och frakter, det känns så klart av i den lågmarginalbranch som vi ändå är i. Men jag tänker att om folk väljer att köpa svensk öl i Sverige och inte i gränshandelsbutiker så kommer nog ölsverige må rätt okej ändå😊

Vad dricker du helst just nu ?

Vår Zorn-Öl, till allt och alltid ❤ Och ska jag vara ärlig är jag samtidigt inne i en Rieselingperiod och dricker gärna en snustorr Rieseling (vitt vin) på fredagskvällen.

Vad kommer att vara årets ölstil?

Det är alltid en ljus lager som är årets ölstil om man tänker på såld volym, men jag tror faktiskt att öl med havre och vete kan komma lite mer på trendtapeten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu