LJUS LAGER Internationell stil

av | dec 27, 2020 | 0 Kommentarer

Internationell stil

Internationell stil är världens vanligaste ölstil

Lager i internationell stil är den vanligaste ölstilen i världen och förlagan heter dortmunder. Internationell lager är lätt och mild i smaken,. Beskan är låg, lägre än den traditionella dortmundern som hade tydlig maltsmak och beska.

Som alla lagerstilar är internationell lageröl kalljäst (eller underjäst som det också kallas) vilket ger ett rent och klart öl. Det sägs vara den svåraste stilen att brygga, för det går inte att dölja eventuella ”fel” i ölet på grund av ölets milda karaktär. Ölen kan ibland bryggas med viss del majs, majssirap eller ris vilket ger lätt smak.

<från Systembolagets hemsida deras typdefinition>

Mauro: 
Zywiec, 1610, 5,6 %.
En välsmakande lager i internationell stil. Lättdrucken, lite fyllig och lättsam beska.

Jonas F: 
Grolsch Premium Lager, 1640, 5%.
Jag gillar den här eftersom den brukar kunna dela upp folk i helt olika åsikter. Klassisk öl att lära sig känna grönsakstoner i, om man sen gillar sådana eller inte är en annan sak. Riktigt kall går den dock ned oavsett.

Jonas H :
Ichnusa Anima Sarda   Nr 1407   4,7 %
Är ju en del i Frankrike mot gränsen till Italien och i Italien och då händer det att denna slinker ner. Är en öl som är helt ok i detta segment som jag, om jag ska vara ärlig, sällan rör mig i nu för tiden. Finns även fler som är ok på biolaget som Pabst Blue Ribbon och Stallhagen Original, men tycker nog Ichnusa ligger lite före dem

 

Följ vår rundvandring bland olika ölstilar och ta del av våra favoriter. Först kommer en kort beskrivning av ölstilen enligt Systembolaget, och sedan följer våra favoriter för kategorin som finns på Systembolaget. Några tips kommer dock inte från systembolaget.

Tips! Ha ölprovningar hemma: köp alla tre av våra favoriter och utse din egen vinnare. 

Alla typbeskrivningar, klassificeringar och foton © Systembolaget
Alla smakbeskrivningar av enskilda produkter, synpunkter och omdömen © Pilsner.nu

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

SYRLIG ÖL Gueuze

SYRLIG ÖL Gueuze

Gueuze Gueuze är blandning av ung och lagrad lambic Gueuze (eller geuze) är en blandning av lagrad och ung lambic. Lambic är en spontanjäst öl som...

SYRLIG ÖL Faro

SYRLIG ÖL Faro

Faro Faro har tillsats av socker Faro är en mycket ovanlig ölstil. I Bryssel och i närliggande Pajottenland kan man fortfarande hitta den på...

Pilsner.nu