Krušovice Cerne : Tjeckisk kontra Svensk

by | maj 24, 2011 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fick i fredags besök av en kompis från Tjeckien och som vanligt fanns det lite pilsner i bagaget. Jag fick förra gången hon var här på besök  bland annat Krušovice Cerne på burk. Insåg när jag druckit upp den att det var en annan alkoholhalt på den än på den versionen som finns här i sverige. Den som hon hade med sig var på 3,8 procent och den svenska som finns på systembolaget är 4,4 procent.

Vid lite surfande på nätet inser jag att det inte finns mycket information om den på 4,4 procent som vi har i sverige. All info är om den på 3,8 procent eller om en på 3,5 procent.  Såg även att de som säljer det i sverige är ett dotterbolag till Heineken international , för övrigt samma person som har Scottish and Newcastle filialen i Sverige som är VD på båda bolagen. Inget svar när jag ringde och ingen email eller web-adress. Nä verkar just nu vara en dead-end. .  Återgår till provningen av produkterna mot varandra istället.

 

Båda två har en mycket mycket mörkröd färg som är mycket nära svart. Båda har ett fint småbubbligt skum som är lätt mjölkchokladfärgat. Doften från dem är lite lätt bränt, lite brödighet och en viss sötma. Sötman i doften är lite större i den som är gjord för sverige, det är enska skillnaden. Smakmässigt är den mycket lättdrucken och har smak av bränd rostadmalt,  mycket små humletoner, sötma och lite brödighet. I den tjeckiska finns det  mer efterbeska och en lite mindre kropp än i den svenska, men det är en mycket liten skillnad mellan de två.

Inte så stor skillnad mellan dem som jag trodde det skulle vara. Jag tycker nog den tjeckiska är lite trevligare på grund av den lite större beskan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

  1. bark

    Kan det helt enkelt vara så att Systembolaget ville ha in en mörk lager på strax under 5% och så bryggdes denna specialversion?

    Reply
  2. Jonas H

    Jag har för mig att den fanns på flaska och byttes ut till burk. Letar i mina rullor men hittar inget om det……. ännu

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu