Krombacher Header

Krombacher Pils

by | okt 3, 2021 | 0 comments

Krombacher-bryggeriet är ett familjeägt bryggeri sedan många generationer och är idag det största privata bryggeriet i Tyskland. Rötterna går tillbaka till byn Krombach, som först nämndes i dokument omkring år 1300. Ett gammalt dokument visar att öl bryggdes redan 1618 i Krombach och serverades till vagnar som stannade där för att byta hästar eller övernatta. Bryggeriet Krombach nämndes första gången i ett dokument 1803.
Under början av 1800 talet var utvecklingen av järnvägsnätet av en enorm betydelse för distribution och export av öl i Tyskland. År 1835 gick den första tyska järnvägslinjen på linjen Nürnberg-Fürth, och den första frakten på tåget var ölfat.
Deras Krombacher Pils bryggs med enbart en humlesort och de följer Reinheitsgebot från den 23 april 1516, som säger att endast fyra ingredienser får användas för att brygga öl: vatten, humle, malt och jäst.

Krombacher Pils
33 cl flaska 4,8 %   17.90 sek
Leverantör : AB Wicked Wine Sweden

U: Ölen har en snygg bärnstensfärg med ett mycket kompakt bra skum som ligger kvar en bra stund
D: Doftar lätt sötaktigt med en bra maltighet som påminner om söt sirapslimpa. Snygg ren doft
S: Krispig och maltig smak med en enkel men snygg och balanserad humlighet. Ligger kvar länge uppe i gommen på ett behagligt sätt som ger mig lust att ta en till klunk. Vissa tyska pils kan vara knastertorra vilken denna inte är men riktigt bra och angenäm ändå

Släpps på Systembolaget på måndag 4 Oktober 2021

/Jonas H

Krombacher Flaska

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu