Krakow – del 1

by | okt 30, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

k_f

Jag har ju tillbringat den senaste helgen nere i Krakow på lite öl-äventyr. Det var första gången som jag var i Krakow, och det visade sig vara en mycket trevlig stad.
Äventyret började dock redan på flyget ner, då personen som satt i sätet till vänster om mig betedde sig lite lätt konstigt. Det började med att precis efter start så ’kontrollerade han att kräk-påsen var stor nog för att täcka hans mun’ som han uttryckte det då an muffla-runt den i ansiktet. När han konstaterat att den gjorde det, la han nöjt undan påsen. Efter ett tag berättade han för sin kvinnliga medresenär högt och tydligt att han skulle gå på toaletten för att ’se om det hjälper lite’ . Jag tyckte här synd om hans fru för hon såg riktigt besvärad ut. När han återvänder från sitt uppdrag säger han högt och tydligt hur det hade gått och sedan la han in en snus. Vid det här laget börjar jag se mig om efter lediga platser men planet är helt fullt.
Nu börjar jag inse att det inte är hans fru utan någon annan bekant och jag antar att det är därför hon sett så besvärad ut hela tiden, och ungefär då bestämmer han sig för att köpa en kycklingbaguette och rödtjut. Alltså jag börjar bli riktigt orolig nu för jag tänker att detta kan väl bara gå på ett sätt, men strax därefter hörs stilla snarkningar som pågick fram tills inflygningen.

 

zp_k

 

Efter jag tagit mig in till centrum och checkat in på hotellet började jakten på mat och öl. Ner i gamla stan och stora torget där jag slog mig ner i en stol och njöt av att det var 17 grader och soligt. Tog in en hamburgare och en öl som start på dagen. Tänkte mig ju inte riktigt för utan beställde en mörk öl och fick då en porter på 9,5 % så bra start blev det…..

Lufsade runt i staden och handlade så småningom på House of Beer där första ölen brev en IPA på 6,2 procent som hette Megaloman från Bryggeriet Ursa Maior. En IPA som inte var så fruktig som många andra och med ett torrt bra bett i. Dock självklart de numera obligatoriska tropiska frukterna i doften och med rejäl sötma i smaken.
Fortsatte med en Zawiercie Czekoladowe en stout på 5,6 procent från Browar na Jurze. Måste säga att den var rejält trist och tråkig. Kändes som det var alldeles för mycket kolsyra i den och sedan smakade den så gott som ingenting.

GDQ

Lessnade och gick rakt över gatan till en belgobar som hette BeerGallery – LUXURY. Blev sittandes där några timmar och pratade med en trevlig man från London om skolsystemen i de olika länderna och statusen för lärarna. Blev ett antal gamla kändisar från Belgien och en som jag missat tidigare nämligen Gulden Draak 9000, en liten nätt sak på 10,5 procent. Måste säga att jag blev positivt överraskad av den. Massor av kaffe, knäck, nästan rom-russin och lite plommon i doften. Smaken var ungefär den samma samt med en värmande alkohol-touch.

EK

Elefanterna i taket fanns både när jag kom och gick så de måste har varit målade, och jag gick nöjd hem till hotellet efter första kvällen.

<—– Del 2 av Krakow —->

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu