Kimito Brewing

by | okt 24, 2017 | 0 comments

I våras åkte jag på en ölmässaViking Lines båt Cinderella. Det var en mässa med ett fåtal bryggerier närvarande, men en mycket trevlig tillställning trots det. Det var framför allt kul att stifta bekantskap med några bryggerier från Finland som jag inte stött på tidigare. Ett av dem var Kimito Brewing som drivs av Jonas Sahlberg och Stina Meller-Sahlberg i just Kimito i det Egentliga Finland

 

 

Kimito Brewing Kimito Ale

Kimito Brewing

Bryggeriet startade 8 februari 2016 och har för närvarande sex stycken 625 liters tankar från Spiedel, ett Braumeister bryggverk på 500 liter och en Meheen M2 flaskfyllare. De har beställt och väntar på två stycken 1250 liters tankar som ska installeras för att kunna möta upp den efterfrågan som är på deras produkter.

Jag förstår att det är efterfrågan på produkterna. Jag tycker att det är riktigt bra produkter de som jag provat. Snygga och balanserade med en liten tvist som gör att blir intressanta att dricka såväl till fest som till vardags. De tar inte ut svängarna så mycket så vissa kanske blir besvikna på att de är ’lite snälla’. Visst kan man tycka det i dagens IPA-boost, men det här är eleganta balanserade bra saker. ”Jaha nu dissar han hela IPA-boomen” tycker säkert en del av er som läser detta, men nej det gör jag inte. Vad jag däremot älskar är omväxling och inte bara humlebomber hela tiden, och därför välkomnar jag bra balanserad öl på marknaden.

 

Jonas Sahlberg Kimito Brewing
Kimito Brewing Bryggeri 1
Kimito Ale Kartong
Kimito Brewing Bryggeri 2
Stina Meller Sahlberg Kimito Brewing
Kimito Brewing Bryggeri 3

ölmässa

En liten rolig anekdot är det att designen på deras etiketter är inspirerade av smugglare under förbudstiden, eftersom rykten säger att en av Jonas släktingar var just det och även fick skaka galler för det ett tag. Så man kan väl säga att han alkoholen i blodet genom sina släktband.

De fem jag provat är de nedanstående och jag tycker alla håller bra klass. Jag är ju ingen älskare av ingefära i dryck, men ändå måste jag säga att även om det var den som jag gillade minst var den bra gjord.

För er som vill prova på deras produkter kommer de att ha en Tap-Takeover torsdagen 26 Oktober på Frequency Beer Works Tap Room på Tegnergatan 10 i Stockholm. Sedan kan vi ju alltid hoppas att de dyker upp på Systembolaget i Sverige också.

Kimito Brewing Kimito Ale
Kimito Archipelago Pale Ale
Kimito Brewing
Kimito Mandarina
Kimito Mosaic
Kimito Ginger Pale Ale

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu