Hennepin Saison

by | jun 12, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fortsätter med att försöka dricka ikapp allt som är i förrådet och som släpps på systembolaget. Känns mer och mer som en omöjlighet, alternativt en akut leverskada.

För ett tag sedan släpptes Hennepin på 7,7 procent, en Saison från Brewery Ommegang i USA. Denna öl är som är som de själva säger kraftigt inspirerad av Beligiska Farm Ale (Saison). Det är den öltyp som traditionellt sett bryggdes på lantbruken i Vallonien, som är en av Belgiens federala regioner, för att drickas under skördetiden.

Färgen på ölen är gyllengul men drar mot det oranga och är vackert disig eftersom den är ofiltrerad. Skummet är mycket kompakt och fint och vitt i färgen. När man doftar på den domineras den av citrus, drag av vitt sött vetebröd, plommon och lite knäck. Smaken har en enkel men snygg humlebeska som omfylls av en stor söt maltsmak med vetebrödsdrag, klara inslag av jäst, lite knäck och en viss alkoholsmak. 

Oj oj oj. Så här vill jag ha en Saison ! Måste försöka få tag i lite fler flaskor av den här för att klara sommaren 2011. Slut på tillfälliga men finns på beställningssortimentet fortfarande.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu