Helgkasse – tips på svenska mörka favoriter

by | feb 10, 2023 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Delririum-Keg

Mauro:

Svartbergets Fjällbryggeri, Republiken

 

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Åre kommun, Burk 330 ml, 4,7 %, Nr 36555

Maltig smak med inslag av mörkt bröd, farinsocker, aprikos och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av ljust kött.

Varför finns den i din kasse? 

En välgjord dunkel från favoriterna Svartbergets Fjällbryggeri. Lättdrucken, snygg och elegant. Älskar maltig och mörkare lager. Den här kan man dricka mycket av.

Tipopils

Jonas H

The Pine Ridge Brewery, Special Edition Imperial Stout Cognac Barrel Aged

 

Tillverkad i Sverige, Hallands län, Falkenbergs kommun, Burk 330 ml, 12 %, Nr 38783, 69:80

Nyanserad, rostad smak med inslag av fat, pumpernickel, kaffe, mörk choklad, romrussin, lakrits, soja, kryddor och vanilj. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till rätter av mörkt kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
En riktig rökare som släpptes denna vecka från The Pineridge brewery. Provade den på Stockholm Beer och den är kanske lite spritig men med tanke på procenthalten och alla andra smaker som är i den så är den perfekt en snöig lördagseftermiddag med lite honungsglaserade Cashewnötter eller lite chokladtryffel till. Man kan dela den på två om man vill men jag förstår inte varför 😉
IPA no 20

Jonas F

Stigbergets, Big Bourbon Barrel Aged Stout, 2021

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Burk 440 ml, 13,5 %, Nr 38692, 100:-

Rostad, söt, smakrik öl med inslag av fat, tobak, kaffe, smörkola, katrinplommon, kavring och vanilj. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till chokladdesserter.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Om inte SB’s hemsida kraschat så hade det legat några i en beställning till mig… Har inte provat årets men tidigare år har den varit fantastisk, alla smaker och dofter sitter precis där de ska. Dyr men värd pengarna.
IPA no 20

Ulrik

Nils Oscar, Wee Heavy 23

 

Tillverkad i Sverige, Södermanlands län, Nyköpings kommun, Flaska 330 ml, 8 %, Nr 38754, 34:90

Maltig smak med liten sötma, inslag av mörk sirap, dadlar, choklad och kavring. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av mörkt kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
En mycket trevlig skottish ale som med sin maltighet passar fint till en värmande viltgryta eller helt enkelt bara ensam i ett glas mot en södervägg med dagsmejjan droppande från taket och med solen i ansiktet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu