Helgkasse – öl till höstmörkret

by | okt 21, 2022 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Delririum-Keg

Mauro:

Finn, Oyster Stout

 

Tillverkad i Sverige, Burk 440 ml, 8 %, Nr 11334, 39:90

 

Rostad, maltig smak med liten sötma, inslag av kavring, kakao, dadlar, tobak och kaffe. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, till ostron eller till rätter av mörkt kött.

Varför finns den i din kasse? 

Finn gör det igen. En briljant öl! Släpptes nyligen och jag blev imponerad av den. Ruskigt god. Har bunkrat så det räcker hela hösten. En riktigt fint oyster stout. Mäktig men ändå lättdrucken. Perfekt i höstrusket. Rätt så stark men ändå vackert mjuk. 

Tipopils

Jonas H

De Halve Maan, Brugse Bok

 

Tillverkad i Belgien, Flaska 330 ml, 6,5 %, Nr 10437, 29:90

 

Maltig, fruktig, nyanserad smak med inslag av sirap, torkade aprikoser, fruktkaka, choklad, tobak och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk eller lammkött, eller till smakrika vegetariska rätter.

Länk

Varför finns den i din kasse?

När hösten kommer med frostnupna mornar så man är kall hela dagen r det så gott med långkok som värmer bra. Med dessa köttbaserade grytor som jag föredrar gillar jag att ha en lite kraftigare öl till. Brugse Bok fyller den funktionen mycket bra tycker jag. Den är dessutom mycket bra att ha i grytan när man kokar den.

IPA no 20

Jonas F

Founders, Backwoods Bastard BA Scotch Ale

 

Tillverkad i USA, Flaska 355 ml, 11 %, Nr 11319′, 57:90

 

Nyanserad, maltig smak med liten sötma, inslag av fat, fruktkaka, kakao, torkad fikon, peppar, nötter, lönnsirap och pomerans. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Något halvstarkt och värmande, och nu vet ni vartåt det barkar…
Staropramen

Ulrik

Stigbergets Trouble Sleep

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Burk 330 ml, 12 %, Nr 33423, 48:90

Maltig, rostad, söt smak med inslag av espressokaffe, peppar, romrussin, marsipan, kokos och mörk choklad. Serveras vid 12-14°C till chokladdesserter, eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Iskalla höstvindar ylar runt knuten, löven prasslar under fötterna och elräkningen skapar ångestattacker som håller en vaken om nätterna. Vad passar då bättre än att trösta sig med en Trouble Sleep som med sina höga alkoholer och svulstiga kropp värmer mod och tröst i ett iskallt bröst

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu