Helgkasse – grillöl

by | apr 27, 2022 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Uppsala
Ghenna

Mauro:

Stockholm Brewing co, Italopils Extra

 

Tillverkad i Sverige, Stockholms län, Stockholms stad, Burk 440 ml, 5,9 %, Nr 35932, 35:-

Maltig smak med inslag av ljust bröd, honung, apelsin, örter och aprikos. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse? 

När man väntar på att grillen ska blir färdig så dricker jag helst en lättdrucken lager. Men bara för att den är lättdrucken så ska den inte vara smaklös. Vill gärna ha en lager som smakar ordentligt och är välbalanserad. Inte för besk och inte för söt. Något som är just lagom. Kanske något bättre än lagom. Något som är nära perfektion. Italopils Extra från Stockholm Brewing blir helt rätt. 

Zwarte Draak

Jonas H

Adnams, Southwold Bitter

 

Tillverkad i Storbritannien, England, Burk 500 ml, 4,1 %, Nr 1686, 19:90, Ordervara, längre leveranstid, På begäran av leverantören kan denna dryck endast beställas i hela kollin om 24 st.

Maltig smak med tydlig beska, inslag av fruktkaka, knäck, torkade aprikoser, kryddor och apelsinskal. Serveras vid 10-12°C till rätter av lamm- och nötkött, eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse?

När det gäller grillpremiären och grillning i allmänhet, eller alla andra tillfällen är det ju min favorit som utomhusöl nämligen Adnams Southwold Bitter. Dessvärre finns den nu bara på 24-pack men det går snabbt åt, tro mig. En bra fruktig bitter med bra bett i beskan som balanserar upp fruktigheten. Passar till allt som har med kött och grillat att göra tycker jag 😉

Snakehead IPA

Jonas F

Fuller’s ESB

 

Tillverkad i Storbritannien, England, Flaska 330 ml, 5,9 %, Nr 11405, 21:90

Fruktig, nyanserad smak med liten sötma, inslag av torkade aprikoser, knäck, vörtbröd och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, lamm, nöt eller till smakrika fiskrätter.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Till grillen vill jag ha något klassiskt och lättdrucket, en lager eller bitter. Fullers ESB var en favorit under många år, så varför inte återuppliva den bekantskapen?

Naja Hazy IPA

Ulrik

Stigbergets, West Coast NEIPA

 

Tillverkad i Sverige, Burk 330 ml, 6,5 %, Nr 1205, 32:90

Humlearomatisk, fruktig smak med tydlig beska, inslag av ananas, passionsfrukt, honung, apelsin, mango och tallbarr. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av fläsk, lamm eller nötkött, gärna grillat.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Jag brukar se bilder på ”Måsen” vid diverse grillar så jag får väl prova den till grillöl jag också.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu