Helgkasse – danska favoriter

by | maj 11, 2022 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Ghenna

Mauro:

Mikkeller Baghaven, Bagsæson Blend 1

 

Tillverkad i Danmark, Flaska 750 ml, 6,8 %, Nr 36581, 149:-

Nyanserad, syrlig smak med inslag av fat, citronskal, ljust bröd, färska örter, halm och tropisk frukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse? 

Jag är ett stort fan av Mikkellers öl. Speciellt ölen som görs på deras bryggeri Baghaven i Danmark. Det är deras projekt med syrlig öl. Därifrån så kommer det massa godsaker. Många ligger högt i pris men det är öl som tar otroligt lång tid att göra. Den här är en favorit och jag tycker den är ruskigt bra. 

Zwarte Draak

Jonas H

Limfjordsporter

 

Tillverkad i Danmark, Flaska 330 ml, 7,9 %, Nr 1533, 32:90

Maltig, rökig, smakrik öl med inslag av pumpernickel, russin, lakrits, tobak, kaffe och kakao. Serveras vid 12-14°C till rätter av mörkt kött, eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Kalla mig för trist, tråkig eller något annat men jag står för att detta är den bästa från vårt södra grannland. Det är en öl som håller riktigt hög klass i sin stil och dessvärre finns bara en av alla olika varianter å systembolaget. Ni som åker till Danmark ska googla lite på de olika som finns för de är riktigt bra de också.

Snakehead IPA

Jonas F

To Øl # DIPA

 

Tillverkad i Danmark, Burk 440 ml, 8,7 %, Nr 1530, 34:90

Humlearomatisk, fruktig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av torkad ananas, tallbarr, mango, sockerkaka och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av lamm- och nötkött

Länk

Varför finns den i din kasse?

För mig står valet mellan To Øl och Amager Bryghus, men eftersom det är lite tunt med Amager så får det bli To Øl # DIPA. Den har tyvärr varit lite ojämn i kvaliteten, men när den är bra är den riktigt bra.

Naja Hazy IPA

Ulrik

Mikkeller, Drink’in The Snow Alcohol Free

 

Internationellt märke, Flaska 330 ml, 0,3 %, Nr 1967, 21:90

Maltig smak med liten sötma, inslag av vörtbröd, aprikosmarmelad, korianderfrö och pomerans. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, eller till vegetariska rätter.

Länk

Varför finns den i din kasse?

En alkoholfri-ish öl får det bli. Mikkeller har gjort några som jag tycker är riktigt bra för att vara alkoholfria. Den här t ex.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu