Guinness IPA

Guinness Blond IPA

by | mar 4, 2020 | 2 comments

Kom en pressrelease från Carlsberg Sverige igår om en ny Guinness Blond IPA. Här nedan är all info som kom:

Den irländska ölgiganten Guinness lanserar nu sin allra första India Pale Ale – Guinness Blonde IPA. Genom att sammanföra Guinness 260-åriga bryggartradition med kunskapen hos deras amerikanska bryggmästare har man skapat en West Coast IPA, som kombinerar humlesmaker från USA:s västkust med krispiga och friska toner från den irländska kustlinjen. Resultatet är Guinness Blonde IPA.

Den ikoniska öltillverkaren Guinness har sedan 1759 bryggt smakrik öl och förknippas kanske framför allt med sin numera klassiska mörka stout. Men nu väljer Guinness att ta sin 260-åriga bryggerfarenhet till att utöka sortimentet med en helt ny, uppfriskande IPA. Precis som man kan förvänta sig är Gunniess Blonde IPA välhumlad med amerikanska humlesorter som ger en blommig citruskaraktär med den karaktäristiska bitterheten mot slutet.

Hela 94 procent av konsumenterna litar på att Guinness gör ett riktigt gott öl, oavsett typ1, och de kommer att kunna känna igen Guinnesskaraktären även i Blonde IPA.

– Guinness Blonde IPA är allt du vill ha från en traditionell IPA men balanserad med allt du förväntar dig av Guinness, det vill säga kvalitet, hantverk och tradition. Om man ska placera Blonde IPA på en smakkarta så får den en tämligen unik position, med en något lägre komplexitet och även om den såklart är präglad av humlen så är den inte lika dominerande som i många andra välkända IPA-sorter, säger Wilhelm Biörck, ansvarig för varumärket Guiness på Carlsberg Sverige.

Guinness Blonde IPA är framtagen tillsammans med Guinness amerikanska bryggmästare och bryggs med klassiska amerikanska humlesorter i form av Centennial, Citra och Cascade. Vid bryggningen används Guinness egen jäst, som ger ölet sin egen unika prägel.

– IPA är idag populärare än någonsin och det är alltjämt den öltyp med snabbast tillväxt. Vi är samtidigt övertygade om att Guinness med denna öl verkligen har något att tillföra ale-kategorin, som smakmässigt kommer kunna tilltala en bredare publik, avslutar Wilhelm Biörck.

Guinness Blonde IPA kommer till Sverige från och med 2 mars 2020 och kommer att säljas som 44 cl-burk med en alkoholhalt på 5 %.

1Källa: Millard Brown Innovation Tracker

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. Claes Appelqvist

  Hej, jag undrar om det finns någon historia eller annat som förklarat varför de har fåglar i en av världens mest fantastiska reklambilder

  Reply
  • Jonas H

   Hej Claes

   Det enda jag vet är att den uppstod på 1930 talet i samband med en reklamkampanj där man såg fågelns näbb som en öppnare för burken
   Kanske någon annan som vet mer ??

   /Jonas H

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu