Gammal man gör så gott han kan

av | apr 27, 2013 | 2 Kommentarer

 vit_2

Tiden går och vi blir inte yngre någon av oss. Ja vi känner och starka unga och vackra ibland men det går oftast över morgonen efter, eller hur ? Jag blir snart en riktig stofil och fyller faktiskt 50 år om knappt en vecka. Jag måste säga att det känns konstigt för man tycker och tänker samma sak som när man var yngre och jag trodde att det skulle förändras, men det gör det inte. Detta är väl på gott och ont antar jag men just i detta fall verkar det vara gott.

Jag startade en gång i tiden Slottskällans Bryggeri i Uppsala, och efter det att jag blivit en Weissbier-junkie och förklarat min kärlek för veteöl för all framtid började jag tala för att vi borde göra en veteöl med krusbärssmak. Jag har alltid sedan barnsben varit löjligt förtjust i krusbär och fann vid vuxen ålder en förtjusning för veteöl, så jag ansåg att detta borde vara perfekt. Under många år fick jag utstå spe och hån och gliringar om denna krusbärsöl som aldrig blev till. Jag hittade aldrig någon annan som hade smaksatt en öl med det heller så jag fick gå vidare i mina tankar om en ’perfekt veteöl’.

Jag försvann från Slottskällan och gjorde lite ditt och datt i livet och så småningom togs bryggeriet över av Anders Slotte. Han var en av de första som köpte öl av mig när jag hade bryggeriet eftersom han då drev restaurang och festvåning i Uppsala. Jag hamnade så småningom på bryggeriet igen som konsult och har hjälpt till med lite ditt och datt där med nya produkter och sortimentet med mera. Hela denna tid har jag självklart fortsatt att lobba för en veteöl med krusbär.

Nu när det är dags att fylla jämt så berättar Anders att jag ’som present’ ska få min öl. Han och Maarten Vanwildemeersch, som är bryggmästare där, har snackat ihop sig och gjort en version av Vit som är smaksatt med krusbär. Som extra bonus fick jag göra etiketten till den också.

Glad ? Glad och stolt som en mätt snok som solar sig på en varm sten en högsommardag.

Hur är den då ?

Ja jag har ju sagt att jag inte tänker skriva om en öl som finns på ett företag som jag ’tjänar pengar’ på och det håller jag. Däremot kan jag säga att de bloggare/ölentusiaster som provat den har vad jag sett alla gillat den skarpt. Vissa anser till och med att det är den bästa veteölen som finns på Systembolaget just nu. Man behöver bara beställa en flaska av den också.

Stolt ?  Stolt och glad som en mätt snok som solar sig på en varm sten en högsommardag.

Jag kommer att ha en lycklig vit födelsedag och sommar 😉

 

Tack Anders & Maarten ! HEART_~1

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. joakim

  Den är bra, provade den på whisky och öl mässan i Göteborg och jag tyckte att krusbärs smaken gifte sig riktigt bra med veteölen. Kommer definitivt köpa den!

  Svara
  • Jonas H

   Vad kul att du gillade den

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu