Fyra favoriter 2017

by | jan 11, 2018 | 0 comments

Nytt år och nya öl. Vi har här skrivit lite om den öl som vi själva tyckte var det bästa vi drack förra året. Det är inte säkert att det är en öl som finns på Systembolaget eller i butik i Sverige ens, utan bara det vi gillade bäst.

Visade sig att Ulrika valde en folköl, Mauro en öl bryggd hos Brouwerij de Molen och Jonas F och jag valde öl från Goose Island i USA.

Vad är er favorit från förra året ?

 

Sauna Session – Tanker

För mig som ständigt längtar upp i fjällvärlden är den här ölen något av en genväg till fjällbjörk och jokkar. Det finns andra som jag druckit under året som varit svulstigare och smakrikare, kanske mer välgjorda och mångbottnade, men den här går i all sin enkelhet rakt in i hjärtat.

/Ulrika

 

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake Stout (Bourbon Barrel Aged)

Min personliga favoritöl 2017 var Omnipollo Noa Pecan Mud Cake Stout (Bourbon Barrel Aged). Jag tycker att Noa är fantastisk god med dessa söta brända toner av vanilj, choklad, nötter och lätta bittra toner av kakao. En fin munkänsla som håller i sig. Sen fick jag prova samma som legat på bourbonfat och jag blev kär. Nu kunde jag hitta lite toner av peppar, ännu mera vanilj och lite smak av körsbär. Wow! Perfekt som efterrätt eller till kraftiga mögelostar.

/Mauro

 

Goose Island Sofie

Att utse årets bästa öl är inte lätt, men sen slog det mig att jag vet vilken det är. I min julkalender fanns en gammal favorit med: Goose Island Sofie, en vildjäst öl åt saisonhållet som lagras på vinfat med apelsinskal. Doften är svagt fatbetonad och har vildjästinslag. Smaken är … himmelsk. Lätt, munfyllande och sitter kvar en lång stund.
Jag väljer den till bäst 2017 och hoppas se den på bolaget 2018.

/Jonas F

Goose Island Lolita

Visade sig att även jag valde en från Goose Island. Första gången jag stötte på denna var på bryggeriet 2016 men jag fick med mig en flaska hem från USA, och den var ännu bättre förra året. En American Wild Ale i Belgisk stil som smaksatts med hallon och som legat minst åtta månader på fat som tidigare innehållit Cabernet Sauvignon. Den är elegant, sur, snygg och helt fantastisk. Hittar ni denna så prova är det enda jag kan säga. I’m in love in Lolita !

/Jonas H

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu