Den här är oxå bra

by | maj 10, 2010 | 0 comments

Nu är jag trött på det här vädret. Kallt och regnigt och ingen sol. Vad är sommaren när man behöver den som mest ? En del av den finns i alla fall i den andra i serien av S:t Eriks produkter,  S:t Eriks Sommarlager. Denna produkt är lite alkholsvagare (4,7 %)  än den första S:t Eriks Pilsner och även annorlunda i smakprofilen.

När jag häller upp ölen så har den ett extremt småbubbligt kompakt skum. Mycket vackert lägger det sig som ett aromlock på ölen. Färgen på ölen är blekt ljusgul. Det märks i färgen att den är lite lättare maltmässigt  än den förra. När man sedan doftar på den överöses man av underbart trevliga sommardofter som citrus, blomsteräng och traditionell humledoft. Smakmässigt är denna lättare än lagern och har en mindre kropp med en trevlig maltig smak av citron och syltig fruktsmak. Allt avslutas med en bra och lång beska.

Lättare och luftigare än Pilsnern som en sommarlager skall vara. Jag gillar den även om jag tycker att Pilsnern var mer balanserad och homogen. Den här känns lite ofullständig i sin lite för snälla maltighet. Den ska vara lätt som sommaröl men jag tror att den hade vunnit på att vara lite fetare. Dock en mycket bra produkt tycker jag. Jessica har gjort det igen.

Perfekt till grillkvällar eller när man sitter och tjatar ihjäl någon stackare på altanen. Kommer att bli en stående produkt i mitt kylskåp i alla fall.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu