Dags för Fuller´s Vintage Ale 2023

by | nov 21, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

På fredag den 24 november lanseras den 27:e upplagan av Fuller´s Vintage Ale i ett begränsat antal. Det brittiska bryggeriet Fuller´s har bryggt denna hantverksöl sedan 1997 där ingen årgång är den andra lik och årets upplaga bjuder på en maltig och nyanserad smak med tydlig beska.

Vintage ale

Varje år tillfaller det bryggmästaren att välja ut årets bästa ingredienser som finns att tillgå för att skapa årets Vintage Ale, vilket innebär att varje recept är unikt. Däremot har dem alla gemensamt att den karaktäristiska och klassiska Fuller’s-jästen alltid ingår i receptet.

Årets upplaga

Årets upplaga av Vintage Ale består av en kombination av Pale Ale och DRC (Double Roasted Crystal) vilket resulterar i en dubbelrostad karamellmalt som ger smak av både kola och russin. I detta klassiska hantverk lyfts även modern engelsk humle fram där Opus, Archer och CF185 bidrar till noter av persika och citrus. Allt avslutas med den fruktiga marmeladkaraktären hos den berömda Fuller’s jästen. Som alltid kombinerar årest Vintage Ale det bästa av traditionella smaker tillsammans med nya humlesorter för att leverera årets egen distinkta karaktär.

Lagringsbarhet

Bryggeriets bäst före datum är satt till tre år men med rätt förutsättningar kan ölet lagras och utvecklas under många år. Fuller´s Vintage Ale är Bottle-conditioned vilket innebär att ölet har en levade jästkultur vilket bidrar till att ölet kan utvecklas med tiden. Den fortsatta lagringen kommer att ge ölet en mer komplex karaktär och smakprofil som förändras över tid. Lagra ölet upprätt och svalt för bästa mognad.

Samlingsvärde

Vintage Ale har ett högt samlarvärde då varje flaska och låda är individuellt numrerad och representerar en del av den limiterade bryggning som detta är. Förr har det varit relativt enkelt att få tag på gamla årgångar av men i takt med en större efterfrågan på världsmarknaden har de blivit allt svårare att få tag på.

Lansering

Fuller´s Vintage Ale 2023 lanseras den 24 november klockan 10:00 på Systembolaget med artikelnummer Nr 11136 och kostar 84,90 kr.

Systembolaget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu