Buone Feste Natalizie

av | dec 1, 2013 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

cafe_noel

Baladin Noël Café är en julöl från Italienska Birra Baladin på 9% som släpps på Systembolagets beställningssortiment den 2 December 2013 ( art nr 89326 – 39,50). Jag har tidigare provat och skrivit om en öl från Baladin ( Länk ) och tyckte att den höll en otroligt hög kvalitet, och dessvärre även ett högt pris.
Noël Café ligger också i en högre prisklass för 33 cl flaska, men ytterligare en gång är det en öl som är värd sina slantar. Man kan beställa den styckvis också, så det är ingen låda man måste köpa, även om en låda nog skulle slinka ner utan problem. 

När man häller upp ölen har en en vackert mörkt rubinröd färg med ett ljusbrunt extremt krämigt och småbubbligt skum. Det doftar knäck, lite malt, alkoholsötma och choklad i en snäll och balanserad doft. Smaken är större med en balanserad snygg smak av knäck, toffé, choklad, kaffe och alkoholsötma. cap_4_3

En riktigt riktigt snygg och balanserad sak som jag kommer att införskaffa fler av, helt klart. Kan tänka mig den på julafton efter maten till nötter, godis och julklappsöppning.

 

 

 

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu