Boxing Cat Brewery – Fu Xing Road West – Shanghai

by | nov 14, 2016 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Nu i slutet av oktober var jag i Shanghai, en helt fantastisk stad som jag av olika anledningar lyckats återkomma till ett par gånger de senaste åren. Jag älskar den. Skyskraporna på Pudong och den gamla franska stilen i området French Concession. Kimatet. Människomyllret. Maten! Det som är roligt med French Concession är att det bubblar av innovativa caféer, små design butiker och att de flesta av gatorna kantas av stora plataner vilket gör att området upplevs som väldigt grönt. Sett från ovan är det som en stor grön skog.

The Boxing Cat Brewery

I French Concession finns det också ett par mikrobryggerier. Min plan vara att besöka två av dem, men ibland blir det inte som man tänkt och jag och min vän A, som jag hälsade på, landade på The Boxing Cat Brewery på Fu Xing Road West. Vi beställde varsin planka med deras sex öl på tapp. Till det beställde vi vad vi trodde var några små snacks, men vi fick in tre tallrikar med berg av mat på. Det var texmexinspirerat med pulled pork och fries med en massa smält ost och chili samt en macka med kyckling, majo och chili. Sen dagens soppa på det också. Om maten var riktigt bra så kan man tyvärr inte säga samma sak om servisen. Ölen stod inte i samma ordning på plankan som på listan och det var till att börja med knappt så vi lyckades beställa.

Vi skyller på kulturkrock och att engelskan kanske inte var den bästa.

 

Samples Boxing Cat Brewery Shanghai

Ölen provades från höger till vänster och bilden är tagen precis när ölen kom in. En bit in i provningen upptäckte vi att de bytt plats på öl 2 och 3. Så i bilden är ölen från höger till vänster:

Right Hook Helles, Contender Extra Pale Ale, Mao Mat Lager, Sucker punch Pale Ale, Donkey Punch Porter, Tripel Threat.

Right Hook Helles

Vi hade som sagt 6 öl att prova. Allt från riktigt ljus lager till en mörk porter och lite udda på kanten en trappistinspirerad ale!

Right Hook Helles:
En ljus lager. Riktigt ljus. Känns ganska typisk för den kinesiska marknaden där man annars kan hitta bl a Tsing Tao och Beijing beer. En lätt öl som man kan dricka mycket av. Bra törstsläckare till hetare mat och kommer inte riskera att ta över. Bra i sin genre. Boxing Cat beskriver den själva som inspirerad av ölen man får i ölhallarna i t ex München.
Betyg: 4 av 6 bedömt högst subjektivt

Mao Mat Lager:
En pilsner smaksatt med citrongräs. Som jag skrev ovan tycker jag det är roligt med öl som är smaksatt, men den här var en besvikelse. Citrongräset kändes mest som en ofräsch ton av rengöringsmedel. I övrigt var ölen verkligen ljus och en aning grumlig, bara aningen mer malt och beska än den första. Tyvärr tog citrongräset över så pass att jag lämnade den där hän. Intressant att prova, men jag gör inte om det.
Betyg: 1 av 6 bedömt högst subjektivt

Contender Extra Pale Ale:
Min favorit. En torrhumlad öl med viss beska, men framför allt fina passionsfruktstoner och visa drag av ananas i både doft och smak. Bra maltighet, den lirade med maten och bara försvann ur glaset på något konstigt sätt. En trevlig beska stannade kvar i munnen en stund efter varje klunk. Färgen var fortfarande ljus, men till skillnad från Mao Mat var denna klar.
Betyg: 5 av 6 bedömt högst subjektivt

Sucker punsch Pale Ale:
Mmm… den här har jag svårt för. Bara doften av manlig svett får mig nästan att ställa ner glaset, men jag provar och det är i alla fall beskare än tidigare vilket inte säger så mycket i sammanhanget. Beskrivningen lovar mango och guava och det finns säkert där, problemet är att min näsa fortfarande känns upptryckt i en svettig armhåla. Som en öl i sin sort är den säkert helt okej, jag känner igen den från många andra liknande. Den är absolut mer maltig än de tidigare, men det är ingen maltbomb i jämförelse med andra. Färgen är lite mörkare, mer åt smält socker som börjar få lite färg.
Betyg: 1 av 6 bedömt högst subjektivt

Donkey Punsch Porter:
En mörk öl. Ovanligt att se i Kina, nästan så jag fotar den bara för det. Tydlig kaffedoft och även smaken tycker jag är tydligt kaffe. God maltighet Den här är bryggd med 6 olika maltsorter och 3 olika humlesorter plus anchopeppar och kakao. Om jag hade orkat hade jag tagit in en chokladefterrätt till den här, men magen stod redan i fyra hörn så det fick vara. Jag tycker porter kan vara gott och den här är det absolut inga fel på. Jag är bara lite för mätt. Önskar jag hade känt mer av anchopepparn, men jag får skylla på att jag var lite snörvlig efter flygningen och helt enkelt åka dit igen.
Betyg: 3 av 6 bedömt högst subjektivt

Tripel Threat:
Det doftar traPpist och det smakar trapPist, om än kanske lite blekt. De har haft szechuanpeppar och ingefära i vörtkoket och det finns absolut toner av det i ölen. Om den inte hade varit så förhållandevis stark, 8,2%, hade jag absolut druckit mer av den. Jag upplevde den som lite spritig i smaken, mer än vad jag kan tycka är nödvändigt vid den alkoholhalten. Fin färg, lite grumlig, inte så mycket till skum. Bra öl helt enkelt med den i mitt tycke klassiska trappistsötman.
Betyg: 4 av 6 bedömt högst subjektivt

Boxing Cat Brewery

På det stora hela: Boxing Cat Brewery är värt ett besök, det kommer sannolikt inte vara det bästa du druckit, men för att vara Kina där man annars mest bara dricker väldigt ljus öl som mest smakar vatten så är det här ändå uppfriskande!

 

/Ulrika Bohlin – Jästbloggare

Ulrika Bohlin Shanghai

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrika

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu