Belgian Style YETI

by | feb 17, 2012 | 0 comments

För ett tag sedan släpptes ytterligare en Yeti från Great Divine Brewing Company i USA. Det har kommit ett antal olika till Sverige de senaste åren. Den här gången var det en Belgian Style Yeti som Great Brands tagit in. Det är en Imperial Stout på 9,5 procent, som de jäst med en Belgisk jäst och genom det fått en crossover-produkt som är annorlunda mot en traditionell Imperial Stout.

När man öppnar flaskan och häller upp den i ett glas så sprider det sig en trevlig doft samtidigt som den mycket mörkröda ölen tar plats i glaset och det bildas en massiv cremefärgad skumkrona på toppen. Doften är dominerad av brända malttoner som blandas med en doft från mörkchoklad samt en trevlig kryddighet som troligtvis kommer från den Belgiska jästen. Finns också en hel del övermogen frukt i doften, inte negativt utan positiva dofter. Smaken är kompakt och trevlig med massor av soya, saltlakrits, pannståndetkaffe, mörkchoklad och en ton av övermogen frukt. Viskositeten är stor och den känns trögflytande på ett positivt sätt.

En riktigt kul och bra Yeti tycker jag. De har lyckats med blandningen av en Imperial Stout och en Belgare och fått fram det positiva hos båda två. Finns fortfarande en del flaskor ute på systembolaget så det är bara att slå till !

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu