Belgian Beer Weekend 2014 i Bryssel – Del 1

by | sep 30, 2014 | 0 comments

BBF_0

Är du vaken ? – ja så stod det i sms:et jag fick 04.30 på morgonen från kompisen som skulle med till Bryssel och Belgian Beer Weekend 2014. Vi skulle vara på Arlanda vid 6 tiden och han var minst lika angelägen som jag att inte missa planet på grund av att man sov över märkte jag. Fördelen med att åka med honom är att han har guldkort på SAS så det var Business check in, fast track och Lounge med fri mat och dryck på Arlanda. Inte för att man är så sugen att äta så mycket vid den tiden på dygnet men det var gott med en kaffe i alla fall. Självklart är det inte enda fördelen att resa med honom, vi har riktigt kul ihop också när vi åker på vad vi numera döpt om från grabb-helger till gubb-helger.
Vid ankomsten till Bryssel han vi knappt av planet innan jag hörde någon säga :’Är det du som är Jonas ?’ – Visade sig vara Christer N som följer mig här på bloggen som också var där med en kompis. Vi kom fram till att vi kommer att ses lite senare på festivalen , vilket faktisk skedde också. Tåg in till stan och sedan en helvetespromenad rakt uppför en backe i 20 minuter till vårt hotell innan det var dags för lunch första dagen som var fredagen. Festivalen skulle öppna först  klockan 16.00 för mig som hade fått pressleg, och 18.00 för allmänheten så vi bestämde oss för en långlunch uppdelad på tre ställen.

BBF_1

Det här var kompisens första besök i Bryssel i modern tid så vi började på A Le Mort Subite. Turistfälla tycker en del, själv trivs jag bra på detta ställe. En gång när jag var där gick jag in och satte mig i ett hörn på baren och blev genast utskälld av en av servitörerna eftersom jag satt mig på hundens plats. Vilken hund, undrade jag ? Han svarade inte utan bara föste bort mig till ett annat bord. Efter ett tag kom en hund in på stället från gatan och la sig på bänken där jag hade satt mig varvid den genast vick en skål vatten.
Ja ja den var väl stammis….
Vi tog några pilsner var bland annat en Chouffe Soleil på fat (trevlig trevlig), en Hublon Chouffe, Mort Subite Kriek och en Westmalle Doubbel.

 

BBF_3

Gränden utanför Café Delirium

Vi gick därefter till Delirium Café som han också ville besöka. Passade på att visa honom Jeanneke Pis, ja Manneken Pis lilla-syrra, som finns i gränden vid Delirium. Dock var det en riktigt stökig svensexa som pågick där med en massa engelsmän som minst sagt var skräniga så det blev bara en Pink Killer och en Delirium Red sedan vandrade vi vidare mot A La Becasse. Jag har redan tidigare skrivit om den i ett inlägg från 2012 så det kommer inte mer om det stället här, men det är en liten favorit i Bryssel.

BBF_4

Pink Killer

Fortsättning följer….. här –>Länk

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu