Belgian Beer Weekend 2014 i Bryssel – Del 3

by | okt 2, 2014 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA


Header_3

”Hur mår du ?”

Det var de ord jag vaknade till på lördagen kl 08.00. Då hade kompisen bestämt att det var dags att vakna, och jag öppnade försiktigt det ena ögat och konstaterade snabbt att jag ärligt kunde svara : ”Fina fisken”

Det var lördag morgon och dagen för den stora ölparaden med hästkärror och allt annat som hörde till. Vi hade dock ett antal timmar tills dess och vi lyckades på något sätt fördriva tiden genom att snacka en massa på hotellrummet så att tiden hade blivit lagom för att inta dagens lunch. Vi drog ner till centrum och siktade på ett ställe som jag gillade när jag var där senast. En liten trevlig uteservering och hyfsad mat och priser. Blev Stoofvlees för mig och grillad kyckling för sällskapet och var sina stora öl som slank ner fint. Vi gick sedan en sväng på stan innan det var dags att bege sig till festivalen.

HOB

 

Vi behövde mer kapsyler att betala med och den kö vi då fann gjorde att vi blev ståendes i nästan 30 minuter för att handla nya. Väl inne så fylldes området på snabbt och det blev så trångt så trångt att det inte var roligt att vara där. Man kom ingenstans och folk trängde sig kors och tvärs hela tiden. Ingen som blev arg och otrevlig men det var för trångt. Det blev inte bättre av att ölparaden startade och på något sätt fastnade hela paraden, och folk sprang kors och tvärs bland hästar, hundar och stressade funktionärer.

bbw22

 

 

bbw21

Eftersom vi visste att vi hade hela söndagen på festivalen också bestämde vi oss att åka hem redan på eftermiddagen för att fräscha till oss på hotellet och sedan gå på lokal istället. ’Ska bara vila lite’ blev att vi vaknade vid 23.30 tiden och konstaterade att det var bäst att sova vidare och anfalla tidigt i morgon istället.

Söndagen var mycket trevlig och i strålande sol och med lagom mycket folk kunde vi angripa ett antal tält med öl igen. Den fortlöpte på liknande sätt som de andra dagarna med den skillnaden att jag åt Boulettes till Lunch. Det är stora köttbullar som serveras med tomatsås och pommes. Den fantastiska översättning till engelska i menyn var : ”Big balls with sauce”. Jag beställde det på engelska och servitören svarade surt :”One meatballs.”

På kvällen hamnade vi hemma hos kompisarna som flyttade ner för ett år sedan och avnjöt en god middag på deras uteplats.

Har ni möjlighet så tar er ner på denna festival. Den är helt fantastisk och ännu bättre om vädret är bra. Det är en otroligt vacker inramning på Gand-Place och folk är glada och trevliga. Lägg till det att de har massor av fantastisk öl att prova.

Livet var gott !

 

 

bbw25

 Vi syns första helgen i September i Bryssel nästa år, eller hur ?

 

 

Nedan lite vimmelbilder och några av de öl vi hann med att prova.

 

folk_1

 

 

 

col_1 col_2 col_4 col_5 coll_3

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu