Beerssons X.P.A

by | jul 9, 2012 | 0 comments

Det är väl snart 15 år sedan jag första gången träffade Anders Hansson i Malmö. Han drev då Galleri Valvet i Malmö och gjorde då ibland collagebilder och hade en idé om att skapa en öl och starta ett bryggeri. Jag drev då Slottskällans Bryggeri och gjorde en öl åt honom som hette Andy Beerson Beer (hittade en bild på gamla Nisses Ölsidor). Jag försvann ur branchen ett tag pga sjukdom och när jag kom tillbaka i Sverige hade Malmö Brygghus precis startat. Anders hade lyckats med sin dröm och mål. På denna Beerssons X.P.A på 5,0 volymprocent, har han oxå tagit fram en av de gamla gubbarna från förr.

Ölen är gyllengul och kraftigt grumlad med ett kraftigt kompakt snyggt skum på toppen. Doften är återhållsamt balanserad och trevlig med massor av tropiska frukter och gräsiga toner. Ölen har en torr gräsig beska som övergår i en liten sötare ton med tropiska frukter för att avslutas med en relativt snäll torr slutbeska som ligger kvar ett bra tag i gommen. Långt fram i gommen på ett behagligt sätt.

En balanserad käftsmäll ? Nja mer en balanserad hård klapp på kinden som jag gillade. Balanserad och trevlig. Bra hinkabilytet och bara 5,0 procent. Prova att beställa en, ni kommer inte att ångra er.

Som en kuriositet kan jag säga att de som varit i Slottskällans nya provningslokal, så hänger ett original från Anders där. Bryggeriet fick det för många år sedan, och den hänger precis utanför dörren högst upp i trappan.

Bra jobbat Anders & Benny !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu