Train Station Header

Svenska Hantverksöl – Train Station Brewery

by | feb 12, 2024 | 1 comment

Idag har turen kommit till Train Station Brewery i Knivsta. Ett bryggeri som funnits i många år och även har en pubverksamhet i gamla stationshuset i Knivsta. Jag har själv inte varit där men bekantar som ha varit där säger att det är supertrevligt och bra.
Vi har ställt våra frågor till Simon som är en av grundarna av bryggeriet.

Bryggeriets Namn: Train Station Brewery AB
Bryggeriets hemort: Knivsta
Säte: Knivsta

Simon Vikström & Colin Nordström

Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Passion för smak och saknade bra folköl. Vi gjorde världens första India Pale Folk Ale 2012 (vårt egna varumärke).

Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
Ca 5

Vilka typer av öl producerar ni?
IPA, Stout, Lager mm (även hantverksläsk såsom exenpelvis ginger beer och vår egna tonic)

Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
Svårt att säga då olika öl har olika många butiker. Men Shipfaced IPA (flaska) och Hadiraja (flaska) har varit stabila länge. Annars vår ekologiska ipa på burk som finns över hela Sverige. Och vår alkoholfria Ginger Beer vid namn Ginger Rail.

Hur stor är er årliga produktion?
Ca 180 000 liter

Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Systembolaget, Ica

Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Vi hoppas att fler får smaka vår öl! Hur vi säljer till systembolaget är dock avgörande för den potentiella tillväxttakten.

Train Station
Train Station
Train Station

Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
Det finns många duktiga småbryggerier där ute som säkert precis som oss letar noga och köper in de bästa råvarorna. Det som vi har och som utmärker oss är att vi har en biokemisk som huvudbryggare samt en lite annorluda vetenskapsbaserad approach till smak och arom. Vi båda huvudägare kommer tidigare ifrån vinbranschen, så vi har lång erfarenhet och utbildning inom smak. Vi gör även en hel del glutenfritt!

Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
För oss har det varit att, i samband med att vi vuxit, hitta kapital för att kunna växa (till exempel inköp av nya tankar och dylikt). Sen är det så klart en utmaning att sälja exklusiv premiumöl när många har det skralt i kassan (2023 framförallt).

Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
Vi är KRAV-märkta och den produkt som säljer mest är även certifierad för Systembolagets hårda hållbarhetskrav. Bara förnyelsebar el i verksamheten och mycket annat.

Öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare ….
Stort tack för att ni dricker vår öl! Kom gärna förbi vår pub i gamla tågstationen i knivsta! Öppet fredagar och lördagar. 🙂

Vi tackar Simon för att han tog sig tid till våra frågor och önskar dem lycka till, som vi önskar alla småbryggerier. Glöm inte bort att köpa svensk öl från småbryggerier, viktigare än någonsin.  /Jonas H

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

1 Comment

  1. Hantverksbira

    Nice artikel. Vill man höra ännu mer om Train Station Brewery lyssnar man in avsnitt nr 56 av Hantverksbira Podcast. Cheers!

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu