Halmstad Brygghus Logga

Svenska Hantverksöl – Halmstad Brygghus

by | feb 19, 2024 | 0 comments

Idag har det blivit dags för Halmstad Brygghus i vår serie om Svenska Hantverksöl. Ett bryggeri som det dessvärre tagit ett tag innan jag fullt ut upptäckt hur bra det är. Daniel Eriksson som driver det gör i mina ögon (kanske ska skriva i min mun) gör riktigt bra balanserade produkter. Det är roligt att fått reda på att de nu även kommer att gå över till burk. Även om en burk ibland kan vara trist att ha på ett matbord så är det en mycket bra förpackning för produkten. 
Har ni inte provat några av produkterna så tycker jag verkligen att ni ska göra det

Bryggeriets Namn: Halmstad Brygghus
Bryggeriets hemort: Halmstad
Säte: på Slottsmöllan strax norr om stan

 

Daniel Eriksson

Daniel Eriksson

Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Jag startade bryggeriet med avsikt att brygga öl i de olika ölstilar jag själv tycker om att dricka.
Jag dricker gärna ljus lager men tyckte/tycker att marknaden översvämmas av just den ljusa lagern. Det finns så många fler ölstilar som är spännande.
Så drivkraften är egentligen en önskan om att bredda ölmarknaden

 Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
4 stycken

Vilka typer av öl producerar ni?us lager till mörk stout och flertalet sorter däremellan

Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
I nuläget är det flaska där vår Helles gick om vår Moderna Lager som storsäljare 2023

Hur stor är er årliga produktion?
120 000 liter

Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Ontrade och Systembolaget

Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Vår ambition är att inom de närmsta åren nå en produktionsvolym på 300 000 liter

Slottsmöllan panorama
interior7 Halmstads Brygghus
interior5 Halmstads Brygghus
Halmstads Brygghus

Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
Vi använder oss bland annat av lokalt producerad malt i vår produktion och brygger öl där vi strävar efter perfekt balans av drinkabilitet och smakrikedom.
Vi sätter även stor heder i vår kvalitetssäkring där vi har investerat i vårt egna laboratorium för att därigenom säkra en hög och jämn kvalitet.

Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
Den administrativa bördan som tynger företag som när en dröm om att framställa alkohol i vårt byråkratiska samhälle.
Där bryggeriägaren behöver lägga minst 50% av arbetstiden på att skyffla rapporter för att tillgodose våra statliga myndigheter och andra kontrollorgan.

Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
Vi kommer inom den närmaste månaden snurra över vår volym på burk för att minska vår klimatpåverkan

öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare ….
Stöd er lokala och hantverkmässiga livsmedelsproducenter!

Vi tackar Daniel för att han tog sig tid att svara på våra frågor. Nu ser vi alla till att de kan komma upp i sina volymmål tycker jag 😉

/Jonas H

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu