Helgkasse – bästa lagern på Systembolaget

by | feb 23, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Delririum-Keg

Mauro:

Nils Oscar, Södermalmspilsner

 

Tillverkad i Sverige, Flaska, 500 ml, 5 % vol., Nr 89227, 28:30 kr

Maltig smak med inslag av knäckebröd, apelsinskal och honung. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött, eller som sällskapsdryck.

Varför finns den i din kasse? 

Min favoritpilsner. Brukar hoppa mellan Helsinge Pilsener och Södermalmspilsner men den här våren är det Södermalmspilsner. Ren, elegant och riktigt smakrik. Snygg balans. Otroligt professionell och en öl som alltid gör mig lycklig. Beställde 12 nu direkt. Borde finnas på alla bolag i Sverige. 

Delririum-Keg

Jonas H

Nyköping Brewing, Palles Pils

 

Tillverkad i Sverige, Södermanlands län, Nyköpings kommun, Burk 440 ml, 4,7 %, Nr 34606, 32.20 kr

Maltig smak med inslag av ljust bröd, örter, halm, honung och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Varför finns den i din kasse?
Får bli Palles Pils. En ren enkel men otroligt snygg och balanserad pilsner från Nyköping Brewing. Denna är ett ypperligt exempel på de otroliga produkter som Palle, Jonas & co gör där, och de är väl värda att prova. Ni kommer inte att bli besvikna. Passar perfekt såväl till lättare mat som till prat-öl, eller att dricka i ensamhet och tystnad. 
IPA no 20

Jonas F

FrauGruber, 24/7

 

Tillverkad i Tyskland, Burk, 330 ml, 5,1 % vol, Nr 1023, 25:20 kr

Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av ananas, knäckebröd, rosmarin och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av ljust kött, eller lammkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Letade men samtliga mörka lager jag verkligen gillar var slut eller få kvar av. Byter till en ljus lager som det finns hyfsat av iallafall.
Frau Gruber 24/7 är en ljus lager från ett ganska hippt bryggeri, men jag fastnade för den när den introducerades på bolaget för några år sedan. Lagom stark på 5,1% och med lite roligare humletoner än den traditionella tjeckiska lagern. Burken är dessutom snygg och lätt att hitta i hyllan. 24/7 fungerar bra till många maträtter men sitter enligt mig bäst när vårsolen börjar värma och man har hittat en plats i lä.
IPA no 20

Ulrik

Bernard, Dark Lager

 

Tillverkad i Tjeckien, Flaska, 500 ml, 5 % vol, Nr 89628, 27:30 kr

Maltig smak med inslag av kavring, mörk sirap, apelsin, nötter och russin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Det finns ju en otrolig uppsjö av lageröl att välja av på Systembolaget. En som jag har fått smak för är den här – Bernard Dark Lager som jag dricker med välbehag. Ja, den är mörk och har mycket smak vilket man inte kan säga om merparten av lager som säljs i Sverige. Men den är god med sin mörka toner av kavring och sirap. Try it, you’ll like it!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu