Dags för fatlagrad Delirum Black och Blond

by | feb 6, 2023 | 0 comments

Lansering 17 februari

Den 17:e februari så kommer äntligen Delirium Black & Delirium Blond till Systembolaget. Fantastiska fatlagrade Deliriumöl som legat på bourbonfat. Dessa mäktiga öl  lagrade på bourbonfat från Buffalo Trace lanseras för andra gången i Sverige. Dessa pangöl på 11,5% vol på 750ml kommer i en mycket begränsad upplaga om endast 360 flaskor vardera. Dessa byte datum på Systembolaget från 10 februari till den 17 februari. 

Fatlagring

Jag besökte Delirium i höstas och fick inblick i deras fatprogram. Otroligt spännande och kul att se hur ölen kan förändras både mycket och lite med hjälp av faten. Dom behåller sin vanliga karaktär och den känns tydligt igen men lyfter till en helt ny nivå. Känslan att få testa dessa direkt från faten var en häftig upplevelse. Styrkan i deras program är att ölen är mogen och redo att drickas direkt. Ni behöver alltså inte lagra dessa utan drick direkt. 

Brouwerij Huyghe – Delirium

Ett omtalat bryggeri som hyllas världen över. Delirium Tremens är bryggeriets flaggskepp, som en gång i tiden blev utsedd till världens bästa öl och har satt den lilla staden Melle på världskartan. Har även en kedja med ölcaféer spridda över världen, ett besök på Delirium Café är alltid en upplevelse! Numera produceras flertalet varumärken under Huyghe. 

Delirium Black

Delirium Black som är den mer kända i syskonskaran består av en 50/50 blandning av Delirium ölen Nocturnum & Noël som sedan fått vila på bourbonfat i 9 månader. Black har komplexa aromer av torkad frukt, Muscavadosocker, kryddor och fat. Smaker av karamell, vanilj och kryddiga inslag av fatlagring. Den är utmärkt som sällskapsdryck, till kraftigare ostar av mögeltyp såsom Stilton, Gorgonzola eller varför inte till bourbon-flamberad pepparstek.

Delirium Blond 

Delirium Blond består till 100% av bryggeriets storsäljare och ikon Tremens. Blond har precis likt syskonet fått 9 månader av fatlagring på bourbonfat. Blond har fruktiga aromer med kryddiga inslag av nejlika, mandel och fat. Smaker av karamell, vanilj, mandel och kryddiga inslag av fatlagring. Även Blond är utmärkt som sällskapsdryck, till lagrade hårdostar likt Cheddar, Pecorino eller Comté. Testa även en skvätt Blond i gräddkokta Moules för extra djup och kryddighet.

Öl & Whiskymässa i Göteborg

Utöver denna exklusiva försäljning till Systembolaget kommer ytterligare några få flaskor finnas tillgängligt för den nyfikne att provsmaka på En Öl & Whiskymässa i Göteborg där Brouwerij Huyghe genom Delirium kommer vara utställare. Där kommer även möjlighet ges för att prova Deliriums övriga sortiment. Jag kommer att hålla storspäckad och maxad Delirium Master Class för den intresserade.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu