Veckans helgkasse vecka 16

av | apr 22, 2021 | 0 Kommentarer

Pilsner.nu tipsar om fyra öl som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta frågar vad en bekant eller vän har i sin karaktäristiska påse från Systembolaget? Här kan du läsa vad som finns i vår systembolagspåse inför helgens bravader. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:
Öl: De Ranke, XX-Bitter, Nr 11321, Flaska 330 ml, Alkoholhalt 6 %, 28:90

Varför finns den i din kasse?

Är lite sur över hur vädret har förändrats så jag unnar mig något bittert och härligt från en av mina favoritbryggerier i Belgien. Missa inte den här. Jag önskar att jag kunde köpa den på helflaska!

Jonas H :
Öl: Tripel Karmeliet, Nr 71500, Flaska 750 ml, Alkoholhalt 8,4 %, 69:90
Varför finns den i din kasse?

Det ska bli kallt och regn i helgen så jag landar nog i TV-soffan med en flaska Tripel Karmeliet och lite goda hårdostar. Är aldrig fel!

Jonas F:
Öl: Rodenbach, Grand Cru, Nr 1270, Flaska 330 ml, Alkoholhalt 6 %, 29:90
Varför finns den i din kasse?

Given favorit i vårsolen, Rodenbach Grand Cru (missat helgens väderleksrapport)

Ulrik :
Öl: Brasserie Dupont, Saison Dupont Biologique, Nr 1614, Flaska 750 ml, Alkoholhalt 5,5 %, 59:-
Varför finns den i din kasse?

Om det blir belgiskt vill jag ha med denna goa, prisvärda saison som slinker ner i strupen när du sitter ute och drömmer dig bort till en uteservering i Antwerpen!

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Mauro Marino Jonsäll

Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl men det har eskalerat ordentligt dom senaste åren. Däremot är mitt stora intresse matlagning och det har gjort att mitt ölintresse alltid har varit i nära kombination med mat och hur drycken kan fungera med mat. Så att kombinera mat och dryck är oerhört spännande.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu