Paberbag

Veckans helgkasse vecka 11

by | mar 18, 2021 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Pilsner.nu tipsar om fyra öl som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta frågar vad en bekant eller vän har i sin karaktäristiska påse från Systembolaget? Här kan du läsa vad som finns i vår systembolagspåse inför helgens bravader. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:
Öl: Sierra Nevada, Barrel-Aged Narwhal, Nr 11531, Burk 473 ml, Alkoholhalt 11,9 %, 79:90

Varför finns den i din kasse?
En av förra årets bästa öl. Mäktig men balanserad. 79,90 är inte dyrt för en sån här mäktig och vacker öl. Gillar du imperial stouts så kommer du att älska denna.

Jonas H :
Öl: Whitstable Bay, Organic Ale Nr 11526 500 ml 4,5 % 23:90

Varför finns den i din kasse?

Som jag sa på provningen igår : “Ibland vill man bara ha en riktigt bra klassisk produkt” och här har jag en sådan tycker jag. En klassisk Brittisk Pale Ale

Jonas F:
Öl: Poppels Bryggeri, Ruby White Stout, Nr 50691, Burk 330 ml, Alkoholhalt 10 %, 59:-

Varför finns den i din kasse?
Till helgen så har jag beställt en hel kasse som jag ska försöka hämta idag. Just Poppels är den mest spännande, inte en aning om hur den kommer smaka. Kul att få testa den.

Ulrik :
Öl: Örebro Brygghus i Nerike AB, Fruit Kveik, Nr 31391, Burk 440 ml, Alkoholhalt 5,5 %, 34:90

Varför finns den i din kasse?

Jag skulle vilja komma över ett exemplar av någon kveik-öl. Jag gillar NEIPA/IPA och själva historien kring kveik då det slår an en sträng i mitt hjärta hur det var förr i tiden. Kveik är ett norskt ord som betyder jäst. På många norska gårdar där det bryggdes öl sparades kveik på jästkransar där jästen fick torka in. På det sättet kunde jästen återanvändas och lämnas vidare från generation till generation av bryggare på gården. Detta känns spontant som ett riktigt bra hembryggarprojekt! Sitter redan och ritar på en design för en träkrans att spara jäst på! Men först lär man ju prova sig igenom de existerande kveik-ölen på Systembolaget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu