Veckans helgkasse vecka 11

av | mar 18, 2021 | 0 Kommentarer

Pilsner.nu tipsar om fyra öl som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta frågar vad en bekant eller vän har i sin karaktäristiska påse från Systembolaget? Här kan du läsa vad som finns i vår systembolagspåse inför helgens bravader. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:
Öl: Sierra Nevada, Barrel-Aged Narwhal, Nr 11531, Burk 473 ml, Alkoholhalt 11,9 %, 79:90

Varför finns den i din kasse?
En av förra årets bästa öl. Mäktig men balanserad. 79,90 är inte dyrt för en sån här mäktig och vacker öl. Gillar du imperial stouts så kommer du att älska denna.

Jonas H :
Öl: Whitstable Bay, Organic Ale Nr 11526 500 ml 4,5 % 23:90

Varför finns den i din kasse?

Som jag sa på provningen igår : “Ibland vill man bara ha en riktigt bra klassisk produkt” och här har jag en sådan tycker jag. En klassisk Brittisk Pale Ale

Jonas F:
Öl: Poppels Bryggeri, Ruby White Stout, Nr 50691, Burk 330 ml, Alkoholhalt 10 %, 59:-

Varför finns den i din kasse?
Till helgen så har jag beställt en hel kasse som jag ska försöka hämta idag. Just Poppels är den mest spännande, inte en aning om hur den kommer smaka. Kul att få testa den.

Ulrik :
Öl: Örebro Brygghus i Nerike AB, Fruit Kveik, Nr 31391, Burk 440 ml, Alkoholhalt 5,5 %, 34:90

Varför finns den i din kasse?

Jag skulle vilja komma över ett exemplar av någon kveik-öl. Jag gillar NEIPA/IPA och själva historien kring kveik då det slår an en sträng i mitt hjärta hur det var förr i tiden. Kveik är ett norskt ord som betyder jäst. På många norska gårdar där det bryggdes öl sparades kveik på jästkransar där jästen fick torka in. På det sättet kunde jästen återanvändas och lämnas vidare från generation till generation av bryggare på gården. Detta känns spontant som ett riktigt bra hembryggarprojekt! Sitter redan och ritar på en design för en träkrans att spara jäst på! Men först lär man ju prova sig igenom de existerande kveik-ölen på Systembolaget.

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Mauro Marino Jonsäll

Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl men det har eskalerat ordentligt dom senaste åren. Däremot är mitt stora intresse matlagning och det har gjort att mitt ölintresse alltid har varit i nära kombination med mat och hur drycken kan fungera med mat. Så att kombinera mat och dryck är oerhört spännande.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu